6. Maja 2022.

“Ne pružamo obavještajne podatke s namjerom da ubijemo ruske generale”

Big Portal

Portparol Pentagona Džon Kirbi kaže da je istina da SAD opremaju kijevske snage vojnim obaveštajnim informacijama i to “kako bi se pomoglo Ukrajincima u obdrani njihove zemlje”, ali je isto tako istakao da Ukrajina “sama odlučuje hoće li ruskog generala uzeti za metu ili ne”.

“Ne pružamo obaveštajne podatke o lokaciji viših vojnih zvaničnika na bojnom polju niti učestvujemo u odlukama o gađanju ukrajinske vojske”, rekao je Kirbi.

“Ukrajina kombinuje informacije koje mi i drugi partneri pružamo s obaveštajnim podacima koje oni sami prikupljaju na ratištu. Tada sami donose odluke i preduzimaju vlastite akcije”, rekao je on.

Istovremeno, oglasio se i Savet za nacionalnu bezbednost Bele kuće koji je osudijork tajmsa kao “neodgovorno”. Naime, NYT je u četvrtak objavio priču u kojoj tvrdi da su SAD pomogle Ukrajini u ubijanju 12 visokih ruskih generala.

“Sjedinjene Države pružaju obaveštajne podatke na ratištuu kako bi se pomoglo Ukrajincima u odbrani njihovee zemlje”, rekla je portparolka Saveta za nacionalnu bezbednost Edrien Votson. “Ne pružamo obaveštajne podatke s namerom da ubijemo ruske generale.”

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare