17. Januara 2020.

“Ne postoji mogućnost promene Dejtona”

Big Portal

On je u intervjuu za hrvatsku Novu televiziju prokomentarisao pisanje hrvatske štampe da je sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom razmatrao potrebu analize Dejtonskog mirovnog sporazuma.

“To je nemoguće, takav ugovor se može porediti sa ugovorima o granici i ne mogu se otkazivati u normalnoj proceduri. Morali biste ponovo okupiti sve strane, a to je nemoguće”, rekao je Milanović.

Upitan da li su razgovori sa turskim predsednikom bili kurtoazni ili su imali neke političke dogovore, Milanović je naveo da Turska ovde ima interese, da će razgovarati i da je to sve.

Komentarišući reakcije na njegov izbor u zemljama regiona Milanović je rekao da je reakcija u Crnoj Gori bila ok, a u BiH je zavisila od toga koga pitate.

“A u Srbiji je trenutno vlast takva kakva je”, rekao je on i dodao da sa Srbijom mora da se sarađuje.

“Više oni sa nama, ali i mi sa njima zbog naših ekonomskih interesa”, rekao je Milanović.

Kada se radi o proširenju EU, Milanović kaže da je za to i dodaje da je mogućnost da se utiče na stvarnu agendu EU skoro nikakva, posebno kad se radi o maloj državi.

On je kazao i da će otići na proslavu Dana pobede u Rusiji, koja se održava 9. maja.

“To je legendarna ruska parada. Mislim da ću otići i ne znam šta bi trebalo da se dogodi da ne odem. Ne podržavam aneksiju Krima, ali to ne znači da neću raditi na dobrim odnosima s Rusijom”, rekao je Milanović.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare