10. Augusta 2022.

Ne pijete dovoljno vode? Evo kako promijeniti tu lošu naviku

Big Portal

1. Uvijek nosite bocu vode sa sobom

Ako sa sobom uvijek imate veliku bocu vode, veća je vjerovatnost da ćete je i popiti. 

“Najbolji način da pokušate piti više vode je da ju u većoj boci imate sa sobom u svako doba dana, to će vas podsjetiti da nastavite piti tokom dana”, rekao je farmaceut Abbas Kanani.

2. Postavite alarme

Alarmi će vam pomoći da uđete u redovitu rutinu konzumiranja vode, a to će vam pomoći u stvaranju navike.

“Ako imate posao gdje ste cijeli dan na nogama i zaboravite na hidrataciju, trebali biste postaviti alarme koji će vas podsjetiti na pijete više. Ako radite za stolom, to će vam omogućiti i kratke, ali redovite pauze od ekrana i stola”, dodao je Abbas.

3. Dodajte vodi okus

Ako više uživate u pićima s okusom i vodi možete dodate neki i tako je učiniti privlačnijom. Možete dodati svježe voće, poput limuna, limete, krastavca i mente – oni će dati vodi lijep okus, a istovremeno djelovati i kao detoks na vaše tijelo.

4. Steknite naviku da vodu pijete uz druga pića

Uvijek kad naručite svoje omiljeno piće, naručite i vodu.

“Ako imate radne sastanke, uz kavu uzmite i vodu sa sobom. Ako ste naveče vani, pobrinite se da uz sva alkoholna pića naručite i vodu. Tako ćete se početi navikavati tražiti vodu uz druga pića”, kaže Kanani.

5. Ponesite vodu i kad idete spavati

Spavajte s bocom vode pored kreveta. Svi se probudimo dehidrirani, a rehidracija ujutro je važna za podršku energije, produktivnosti i koncentracije, kaže nutricionista Jenna Hope, prenosi Metro.

(24sata)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare