Ne paliti vatru na otvorenom prostoru - BIGportal.ba
Banja Luka

Ne paliti vatru na otvorenom prostoru

Iz banjalučkog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice apeluju da se građani zbog najavljenog perioda visoke temperature vazduha uzdrže od bilo kakvog paljenja vatre na otvorenom prostoru, a posebno u neposrednoj blizini šuma. Iz Odsjeka navode da je na terenu ovih dana uočena učestalija pojava paljenja…

Iz banjalučkog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice apeluju da se građani zbog najavljenog perioda visoke temperature vazduha uzdrže od bilo kakvog paljenja vatre na otvorenom prostoru, a posebno u neposrednoj blizini šuma.

Iz Odsjeka navode da je na terenu ovih dana uočena učestalija pojava paljenja otpadnog materijala ili materijala nastalog krčenjem površina, što može da bude jako opasno za vrijeme visoke temperature vazduha.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, narednih dana, posebno za vikend i početak sljedeće sedmice, biće veoma toplo, sa najvišom dnevnom temperaturom vazduha od 34 do 38 stepeni Celzijusovih.

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 30.septembar 2022. godine

Vanja A

Danas je Svjetski dan srca: Banjalučani, pridružite se šetnji na Banj brdu

M.

Žalbe odlažu izgradnju mosta u Česmi

M.

Ostavite komentar