29. Septembra 2019.

Ne možemo biti taoci koalicije SNSD-SDA-HDZ

Big Portal

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je BN TV da će njegova stranka podržati održavanje sjednice jer je, kako kaže, besmisleno da Parlamentarna skupština, ali i svi građani budu taoci neuspjeha koalicije SNSD-SDA-HDZ u formiranju novog Savjeta ministara BiH.

“Rekao bih da se na određen način vrši svjesna i namjerna blokada kako bi neodržavanje sjednice poslužilo kao svojevrsan pritisak na političke faktore da dođu do formiranja vlasti. Mislim da je to potpuno nepotrebno”, rekao je Šarović.

Prvi čovjek SDS-a kaže da je poznato je da na ratifikaciju međunarodnih sporazuma i ugovora čeka više finansijskih aranžmana vrijednosti višoj od milijardu KM.

“Mislim da to snažno utiče na privredne, investicione aktivnosti u zemlju i mislim da se svjesno minira razvoj cijele zemlje I sa tim se treba prestati”, naglašava Šarović.

Pored finansijskih aranžmana treba znati da nemamo budžet zbog neusvajanja budžeta, nema više kapitalnih projekata, naglašava predsjednik SDS-a i dodaje:

“Mnogo buke se oko toga diglo, ali oni koji dižu buku treba da podignu dva prsta i da prihvate usvajanja budžeta na nivou zajedničkih institucija.”

(BN)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare