"Ne mogu da opišem, sve nam je uništeno"; Grad opustošio delove Hrvatske - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Ne mogu da opišem, sve nam je uništeno”; Grad opustošio delove Hrvatske

Grad veličine lešnika pogodio je danas popodne područje Konjščine i okoline u Hrvatskom Zagorju.

Jedan od farmera rekao je da je prvo pala kiša koja je prestala nakon 15 minuta, a onda je počeo jak grad. Šteta je ogromna.

“Padalo je dvadesetak minuta. Ne mogu da opišem šta se desilo. Totalno nam je sve uništilo. Od kukuruza nije ostalo ništa. Šljive su sve na zemlji. Mi imao mrežu iznad vinograda i opet je dosta toga uništeno, ali je nešto ostalo očuvano. Međutim, oni koji nemaju mrežu njihovi vinogradi su potpuno uništeni”, rekao je Mladen Hađina iz Sušobrega kod Konjščine za portal Zagorje.com.

Za delove Hrvatske danas je izdato žuto upozorenje zbog opasnosti od grmljavine, a predsednik Hrvatskog raketnog saveza Josip Salatko objavio je da su zemaljski generatori uključeni u 13 sati.

Oluja koja je pogodila područje Požeško-slavonske županije nanela je veliku štetu, a vlada je vec´ odobrila 20 miliona kuna za ublažavanje štete u poljoprivredi, istaknuto je danas na radnom sastanku ministra poljoprivrede Marije Vučkovic´ sa županijskim čelnicima, gradovi i opštine i poljoprivrednici iz pogođenog područja.

Danas objavljeno

GERB Bojka Borisova pobjednik izbora

M.

U toku hitna akcija u EU: Pozivaju ruske ambasadore

M.

CIK objavio izlaznost na izborima

M.

Ostavite komentar