29. Oktobra 2019.

“NE MOGU DA OPIŠEM OSJEĆANJA” Emotivne riječi MAJKE SLAVICE nakon susreta sa djecom

Big Portal

To je jedino što je u tom emotivnom trenutku mogla da kaže novinarima Slavica, čiji je bivši muž Turčin oteo njihovu zajedničku djecu, a od koje je bila razdvojena gotovo četiri godine.

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić kazao je da je bilo mnogo papiroloških problema oko rješavanja ove situacije, ali da se dokazalo da “Srbija vodi računa o svim svojim građanima”.

– Kako se sada osjećam ne mogu da opišem. Danas je prvi dan našeg budućeg života – rekla je za Novosti Slavica, dok je čekala da sleti avion sa njenom djecom, Esmom (15), Ajšom (14) i Tarikom (8).

Podsjetimo, bivši suprug Slavice Burmazović, Turčin Ejup Sabri Jundžu, odveo je troje djece bez majčine dozvole 2015. godine u Tursku.
Prvostepenom presudom suda djeca su u martu 2016. godine vraćena majci, ali je otac, uprkos zabrani, napustio teritoriju Turske i otišao u Iran.

Ministar Dačić je 24. oktobra u Bakuu o tom slučaju razgovarao sa kolegom iz Irana Mohamadom Zarifom koji je tada obećao da će se lično angažovati da se vrate oteta djeca Slavice Burmazović koja se nalaze u Iranu.

Djeca su stigla u Beograd jutros nešto poslije 10 sati, a u organizaciji Ministarstva spoljnih poslova Srbije. Decu je dopratio ambasador Srbije u Iranu Dragan Todorović, a dočeku su prisustvovali i Dačić, generalni sekretar MSP Veljko Odalović i brojne novinarske ekipe.

(Novosti, Blic)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare