"Ne isključujem nove provokacije za Srbe na KiM" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Ne isključujem nove provokacije za Srbe na KiM”

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović ocenio je danas da je Priština u panici i da ne isključuje nove provokacije i probleme za Srbe.

Odalović je za RTS rekao da je evidentno da Albanci ne mogu da kalkulišu i manipulišu Srpskom listom, pa to pokušavaju na druge načine.

“Što se tiče partija kosovskih Srba, očigledno je da Priština podržava neke partije. Razdor je napravljen na određeni način. Sedamdesetih i osamdesetih godina kada smo se suočili sa tim da se na KiM stvara neka nova država, videli smo da su ključni ljudi tada bili Srbi, Albanci su ih podržavali. To je taktika koja je za njih i dalje interesantna”, istakao je generalni sekretar MSP-a.

Prema njegovim rečima, evidentno je da sa Srpskom listom ne može da se kalkuliše i manipuliše.

“Srpska lista se ne meša u albanske izbore, neka se biraju među sobom. Mi imamo jasnu politiku, Srpska lista želi i ima puno pravo da traži podršku Srba i ja se nadam da će je dobiti”, napominje Odalović.

Čini mu se, kaže, da Albanci polako stišavaju i stavljaju u drugi plan ratnu retoriku.

Govoreći o briselskom dijalogu, Odalović je rekao da je očigledno da će biti nastavljen.

“Nadam se da će nova administracija biti odlučnija da se dogovoreno implementira. Mi hoćemo za sto, mi nećemo druge metode i mere. Ne treba ništa od toga apriori odbaciti, rešenja nema bez dijaloga”, napomenuo je generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova.

RTS

Danas objavljeno

Vučić: Pravi prijatelji su oni koji njeguju sjećanje na današnji dan

M.

Poruka za Navaljnog: “Prekini”

M.

Prestonica postaje država?

M.

Ostavite komentar