"Ne interesuju nas fotelje, već Republika Srpska" - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

“Ne interesuju nas fotelje, već Republika Srpska”

Šešić tvrdi da je vrlo teško da se sarađuje sa ljudima koji su doveli RS i njene građane u “tešku ekonomsku situaciju”, objasnivši zašto su sjeli za sto sa SNSD-om.

Davor Šešić, član Glavnog odbora SDS-a i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, za N1 je rekao da je jednoglasna odluka Glavnog odbora da se ne ide u koaliciju sa SNSD na državnom nivou bila očekivana.

Kazao je da se čekala odluka Glavnog odbora stranke, zato što SDS funkcionira na demokratskim principima.

“Nijedan pojedinac ne može odlučiti u ime stranke. Zašto je došlo do razgovora? Mi smatramo da treba razgovarati, ali da odluke koje se donesu treba da poštuju svi članovi stranke. Mi smo i dalje stava da sve ono što se bude ticalo interesa Republike Srpske, gdje interes RS i njenih građana bude ugrožen, da ćemo se svakako uključiti i dati svoju podršku, ali da nas fotelje kao fotelje ne interesuju i da nije stvar da li će neko biti ministar, već da se radi u interesu RS”, objasnio je Šešić.

Šešić tvrdi da je vrlo teško da se sarađuje sa ljudima koji su doveli RS i njene građane u “tešku ekonomsku situaciju”, objasnivši zašto su sjeli za sto sa SNSD-om.

“Mi nikad nismo vođeni ličnim interesima ili sujetama. Zato smo sjeli za isti sto sa ljudima koji su neprincipijelni, jer su oni bili ti koji su nas nazivali svakakvim pogrdnim imenima. Davali nam različite epitete, a onda su najednom sve to zaboravili i bili spremni da uđu u zajedničku vlast. Nema tu nikakve promjene razmišljanja o nama, već potreba da se neka vrsta odgovornosti koju oni žele da prihvate podijeli sa nama. Mi smo toga svjesni i zato nismo htjeli da pokažemo građanima da smo isti. Nismo isti”, kategoričan je Šešić.

Šešić je rekao da je 9. januar nacionalno pitanje i da će SDS dati svoj doprinos na sastanku sa predsjednicom Republike Srpske.

“Mi nećemo tu biti pasivni učesnici, mi ćemo dati svoje prijedloge, svoje viđenje, i biti konstruktivni ako se bude išlo u nešto dalje i vidjećemo šta će uopšte biti od tog sastanka”, istakao je Šešić.

Prema njegovim riječima, SDA poteže pitanje Dana RS zbog unutarstranačkih izbora koji se očekuju krajem godine.

“Ono što možemo čuti od bošnjačkih lidera je da se samo priča o pravima bošnjačkog naroda. Ali ako hoćete da imate svoje pravo, to vam ne dozvoljava da ugrožavate prava drugih. Građani RS bez obzira bili Srbi, Hrvati ili Bošnjaci, imaju određena prava koja su zagarantovana međunarodnim pravom, i srpski narod ima pravo da obilježava svoj dan”, kazao je Šešić.

(N1)

Danas objavljeno

Dodik: Јasno sam rekao da BiH nema saglasnost za put u NATO

M.

Naređena evakuacija nakon eksplozije u Čačku

M.

Eksplozije u Moskvi

M.

3 0 komentara

Luka 2 Aprila, 2019 at 11:13 am

Kako uopste mozete doci na ideju da ostvarujete bilo kakvu saradnju sa takvim dvolicnim politicarem, kvazi-patriotom, kakav je Dodik ?

Odgovori
Drasko 2 Aprila, 2019 at 12:04 pm

Samo da malo vise volje ima narod dodika bih u zatvor makar godinu dve i lukaca.

Odgovori
Drasko 2 Aprila, 2019 at 12:06 pm

Samo da malo vise volje ima narod dodika bih u zatvor makar godinu dve i lukaca.mene iz bosne nece oterati kao sto su vecinu uspeli
Malo vise moci da imam i podrske ja cu ga strpat u zatvor.

Odgovori

Ostavite komentar