15. Maja 2020.

“Ne gledam da budem u centru pažnje i glumim veliku zvijezdu”

Big Portal

Đoković je u serijalu sa novinarom Grejemom Besindžerom govorio o tome kako će srušiti Grend slem rekord, potom i o tome kako mu je porodica rizikovala što nije uzela britansko državljanstvo, a njegova supruga Jelena je otkrila da je Novak privremeno prekinuo karijeru.

Sada je došao na red o tome koliko na njega utiče popularnost.

Ne gledam da budem u centru pažnje, posebno kada sam u Beogradu. Takođe, razumem da ljudi prate tenis, moje rezultate i turnire. Navijaju za mene i osećam njihovu ljubav. Ne smatram sebe velikom zvezdom, ne trudim se da se tako ponašam, već da budem nastrojen prijateljski“, rekao je Đoković.

Takav sam prema svima na ulici i svi znaju da cene to“, naglasio je srpski as.

Koliko su njegovi uspesi popravili utisak o Srbiji?

Pokušavam da budem skroman, s da drugi analiziraju takve stvari. Osećam da sport približava ljude, ujedinjuje ih, kao što je govorio Nelson Mendela. Poslednjih decenija naši sportisti su pravili velike uspehe u različitim sportovima, što je poboljšalo imidž države, posebno na Zapadu. Srećan sam što sam deo tog tima“.

Može da se kaže da je moj uspeh imao pozitivan uticaj na reputaciju Srbije“, rekao je osvajač 17 Grend slem titula.

Kako se nosi sa time da postoje njegovi baneri širom Beograda?

Ne volim puno to, da budem iskren. Prihvatam, ali mi se ne sviđa. Ne volim da viđam sebe svuda, ali znam da je to deo onoga što radim i uspeha. Moj otac posebno voli da pokaže da je njegov sin uspešan i ja to razumem. Radi se o restoranu, na toj zgradi dobio je dozvolu da stavi veliki baner sa mojim likom i trofejima. To može da se vidi iz daljine čim se uđe u grad. Smejem se tome, ali ne uživam“.

https://youtu.be/r0CiF41oSUQ

Novak je govorio koliko mu znači Srbija.

“Srbija me je stvorila, zemlja koja mi je dozvolila da odrastem u ovakvu osobu i tenisera. Na tome sam joj jako zahvalan. Ne vidim svoju zemlju kroz politiku ili bilo šta drugo, već kao majku svih nas koja nam je dala život i priliku da odrasremo. Srbija će zauvek biti moja prva kuća“.

Dotakao se i svog preminulog deke.

On je bio velika podrška u mom životu. Pratio me je u školu, na časove tenisa, šta god radio uvek je bio uz mene. Kada bi moji roditelji radili uvek me je čuvao. Imao sam veoma poseban odnos i uvek sam mogao da se oslonim na njega“.

O putovanjima…

Ne uživam u putovanjima kao nekad. Teško mi je da budem odvojen od porodice kada odem negde na duže vreme. Ipak, dobro se držim sa tim, moram da prihvatim i razumem da stvari ne mogu. Iskusan sam kako da kanališem emocije, kada sam na terenu moram da budem potpuno fokusiran. Uvek sam želeo da budem aktivan otac, a ne onaj koji je stalno na putu“.

Đoković je poznat po tome da govori više jezika.

Razumem nekoliko jezika, pričam italijanski engleski, francuski, pored maternjeg, na španskom i nemačkom mogu da komuniciram onako. Lepo je kada znaš više jezika. Volim to i trudim se da ih učim stalno jer tako kada odeš negde pokazuje poštovanje toj zemlji i kulturi. Tako te čini iskusnijim“, zaključio je.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare