“NE DAMO SVETINJE” Uz gusle i moleban održan skup podrške srpskom narodu u Crnoj Gori - BIGportal.ba
Region Vijesti

“NE DAMO SVETINJE” Uz gusle i moleban održan skup podrške srpskom narodu u Crnoj Gori

Na platou ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu sinoć je održan još jedan skup podrške srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori, koji su organizovali Studentski klub Pravnog fakulteta, studenti Univerziteta u Beogradu i druge studentske organizacije.

I ovog puta je organizovan kulturno-umjetnički program uz gusle, a okupljenima su se, između ostalih, obratili režiser Boris Malagurski, Zoran Čvorović sa Pravnog fakulteta u Kragujevcu, Marko Milačić predsjednik Prave Crne Gore, kao i ratni veterani koji mjesecima protestuju u Pionirskom parku.

U masi su bile primjetne srpske zastave, transparenti sa natpisom “Reagujte”, upaljene su i baklje, a sporadično se skandiralo Ratku Mladiću, Radovanu Karadžiću i “Ne damo svetinje”,

Kolona je nešto prije 19 časova krenula ka Sabornoj crkvi, pa su povremeno zatvarani dio Bulevara kralja Aleksandra, Kneza MIloša, Kralja Milana, Terazije, Pariska.
Po dolasku građana u Sabornoj crkvi održan je moleban, a organizatori su novo okupljanje najavili za naredni petak. Skup je protekao bez incidenata.

(Blic)

Danas objavljeno

Protesti protiv kovid mjera u Ljubljani

M.

“Sudija svjesno prekršio zakon” Draganu Borovčaninu 16 mjeseci zatvora

M.

“Kovid propusnice su samo početak, nećemo tu stati”

M.

Ostavite komentar