“NE DAMO SVETINJE” Uz gusle i moleban održan skup podrške srpskom narodu u Crnoj Gori - BIGportal.ba
Region Vijesti

“NE DAMO SVETINJE” Uz gusle i moleban održan skup podrške srpskom narodu u Crnoj Gori

Na platou ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu sinoć je održan još jedan skup podrške srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori, koji su organizovali Studentski klub Pravnog fakulteta, studenti Univerziteta u Beogradu i druge studentske organizacije.

I ovog puta je organizovan kulturno-umjetnički program uz gusle, a okupljenima su se, između ostalih, obratili režiser Boris Malagurski, Zoran Čvorović sa Pravnog fakulteta u Kragujevcu, Marko Milačić predsjednik Prave Crne Gore, kao i ratni veterani koji mjesecima protestuju u Pionirskom parku.

U masi su bile primjetne srpske zastave, transparenti sa natpisom “Reagujte”, upaljene su i baklje, a sporadično se skandiralo Ratku Mladiću, Radovanu Karadžiću i “Ne damo svetinje”,

Kolona je nešto prije 19 časova krenula ka Sabornoj crkvi, pa su povremeno zatvarani dio Bulevara kralja Aleksandra, Kneza MIloša, Kralja Milana, Terazije, Pariska.
Po dolasku građana u Sabornoj crkvi održan je moleban, a organizatori su novo okupljanje najavili za naredni petak. Skup je protekao bez incidenata.

(Blic)

Danas objavljeno

Uhapšen Banjalučanin zbog prijetnji djevojci objavom intimnih snimaka

M.

Lava se izliva iz Etne

M.

“U američkom napadu u Siriji ima poginulih”

M.

Ostavite komentar