26. Decembra 2019.

“Ne da bi razbili teritorijalni integritet BiH, već da pomognemo Srbima”

Big Portal

On je rekao da je saradnja na političkom i ekonomskom planu sa BiH među prioritetima spoljne politike Srbije, naročito zbog toga što u BiH živi veliki broj pripadnika srpskog naroda i postoji Republika Srpska kao poseban entitet.

“Srbija ima posebna interes da razvija odnose sa Bosne i Hercegovine i poslije konstituisanja vlasti trebalo bi da uslijede i bilateralni sastanci”, rekao je Dačić.

On je napomenuo da u BiH “postoje i mnogi ljude koji ne umiju da gledaju u budućnost, već u prošlost i radije bi da vode sukobe”.

“Kod nas je drugačiji princip, mi želimo da se sva sporna pitanja rješavaju dijalogom, želimo da pomažemo jednim drugima i baš zato smatramo da gledamo na BiH kao na našu bratsku zemlju iz regiona”, rekao je Dačić.

On je naveo da i Srbija smatra kako taj dokument garantuje ravnopravnost sva tri naroda i oba entiteta u državi.

“U tom smislu ćemo i dalje podržavati Dejtonski sporazum i stvarati specijalne veze između Republike Srpske i Srbije ne sa ciljem da razbijamo teritorijalni integritet BiH, već jednostavno da razvijamo naše odnose i da što bolje pomažemo Srbima koji žive u BiH”, rekao je Dačić.

On je napomenuo i da Srbija u odnosima sa Bosnom i Hercegovinom želi jednu mirniju godinu u kojoj će biti ostvaren napredak.

AGENCIJE

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare