NBA zvijezda i turska glumica vjenčali se u Ohridu, slavili uz hitove Džinovića i Bešlića - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

NBA zvijezda i turska glumica vjenčali se u Ohridu, slavili uz hitove Džinovića i Bešlića

Košarkaš i član Klivlend Kavalirsa Džedi Osman i poznata turska glumica Ebru Šahin vjenčali su se juče u Ohridu.

Ceremonija vjenčanja slavnog para održana je u Sjevernoj Makedoniji, gdje je Džedi rođen, a nakon vjenčanja koje je održano na brodu, slavilo se dugo u noć uz narodnu muziku. Par je uživao uz muziku Harisa Džinovića i Halida Bešlića, a neke od pjesama su bile: “I tebe sam sit kafano”, “Dajte vina hoću lom”, kao i “Miljacka”.

Iako se par službeno vjenčao juče u Ohridu, Šahin i Osman će imati još jedno vjenčanje 7. jula u Češmeu, bajkovitom primorskom mjestu u Turskoj.

Ebru o svom ljubavnom životu nikada nije voljela pričati u javnosti, ali turski mediji poput „Hurijeta“ od ljeta 2020. godine povezivali su je sa košarkašem. Ona je njihove prve zajedničke fotografije na kojima razmjenjuju nježnosti na Instagramu objavila u avgustu. Iako je isprva tvrdila da nisu zajedno, par je shvatio da to više ne može kriti pa su svima odlučili obznaniti da se vole. Godinu kasnije, u septembru 2021. godine, par se zaručio u magičnoj Kapadokiji.

Osman je rođen na Ohridu, a jedan dio svog života proveo je i u Sarajevu. Pohađao je Osnovnu školu “Isak Samokovlija”, a jedno vrijeme trenirao je i u omladinskim selekcijama KK Rin Famili i KK Bosna.

Otac mu je iz Turske, a majka iz Novog Pazara i reprezentativac je Turske. U omladinskim selekcijama KK Bosna trenirao je 2001. godine sa bratom Džanerom, a od 2017. godine član je Klivlend Kavalirsa.

Ebru je ovdašnjoj publici najpoznatija kao zvijezda jedne od najuspješnijih turskih serija ikad – “Hercai”, kod nas prevedene kao “Ljubav osvetnika”.

Glassrpske.

Danas objavljeno

Ašton Kučer progovorio o rijetkoj dijagnozi koju je dobio: Sretan sam što sam danas živ

Vanja A

Ta godina je bila zlatno doba hard roka i hevi metala: Čak pet poznatih albuma je izašlo u samo 44 dana

Vanja A

Bivši muž protiv Britni Spirs: Djeca ne žele da je vide, podržavam njenog oca

Vanja A

Ostavite komentar