NBA: Vakcinisani igrači će imati povlastice - BIGportal.ba
Košarka Sport

NBA: Vakcinisani igrači će imati povlastice

NBA liga i Asocijacija NBA igrača su se dogovorili da igrači koji su vakcinisani protiv koronavirusa imaju određene povlastice u pogledu prolaska kroz zdravstveni i bezbednosni protokol.

Izmene ipak neće važiti individualno za igrače, već će zavisiti isključivo od toga koliko je igrača u nekoj ekipi vakcinisano. Ukoliko je 85% igrača i članova stručnog štaba dobilo vakcinu, onda će igrači imati povlastice kada se radi o protokolima.

Lebron Džejms

Oni koji su se vakcinisali neće morati u karantin ukoliko su bili u kontaktu sa osobom koja ima koronu, a takođe će moći da im dolaze prijatelji i članovi porodice u posetu. Moći će takođe da putuju bez testiranja na koronavirus i moći će da idu u restorane. Neće morati ni da nose maske u trening centrima, moći će lakše da napuste hotel kada su nagostovanjima.

Ne zna se koliko je igrača i članova stručnih štabova za sada vakcinisano. Ranije su igrači odbijali da promovišu vakcinaciju između ostalog zbog toga što su bili ljuti na NBA ligu zbog organizovanja Ol-star meča. Takođe dobar deo njih ne veruje u vakcinu, što je genralno veoma raširen stav u Sjedinjenim Državama u zajednicama Afroamerikanaca.

Danas objavljeno

Pas “igrač kola” u BiH: “Dognaldu neće biti ponuđen ugovor”

Zeljka

Najbolji u NBA – Jokić nije u Top 5

Zeljka

Mesi povrijeđen – da li PSŽ treba da brine?

Zeljka

Ostavite komentar