NBA u Abu Dabiju – dvije utakmice 2022. godine - BIGportal.ba
Košarka Sport

NBA u Abu Dabiju – dvije utakmice 2022. godine

NBA liga igraće se i u Abu Dabiju 2022. godine.

Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) i Sekretarijat za kulturu i turizam – Abu Dabija (DCT Abu Dhabi) najavili su danas jedinstveno višegodišnje partnerstvo i održavanje prvih NBA utakmica u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE).

Dve predsezonske NBA utakmice u Abu Dabiju u oktobru 2022. označiće prve utakmice lige u Persijskom zalivu. Timovi-učesnici i mesto održvanja utakmice biće kasnije objavljeni.

Zainteresovani fanovi mogu da pokažu interesovanje i dobiju više informacija na NBA.com/abudhabi.

Partnerstvo će predstaviti DCT Abu Dabi, u okviru turističke promotivne inicijative “Posetite Abu Dabi” glavnog grada UAE, kao zvaničnog partnera turističkih destinacija NBA lige za region Bliskog istoka, Severne Afrike, Evrope i Kine.

Partnerstvo će takođe uključivati razne interaktivne događaje za fanove na kojima će se pojavljivati sadašnji i nekadašnji NBA igrači, pokretanje Jr. NBA liga za dečake i devojčice u školama širom UAE uz negovanje timskog rada i inkluzije, seriju NBA Fit klinika za promovisanje dobrog zdravlja, i predstavljanje NBA 2K lige.

“Današnja objava dodatno demonstrira poziciju Emirata kao vrhunskog domaćina za globalni sport i za privlačenje najvećih talenata”, rekao je predsednik DCT Abu Dabija NJ.E. Mohamed Kalifa Al Mubarak.

“S obzirom da je Abu Dabi posvećen da se dalje razvoja kao dinamična globalna destinacija, priključivanje NBA našem impresivnom celogodišnjm portfoliju sportskih i zabavnih događaja, samo jača poziciju glavnog grada UAE kao izvanrednog sportskog centra. Radujemo se što će NBA igrati integralnu ulogu u razvoju mladih talenata i zdravih stilova života na osnovnom nivou – što je u osnovi strategije UAE – koja posebno naglašava osnaživanje mladih i izgradnju održive budućnosti za naciju i buduće generacije.”

“Dok proslavljamo jubilarnu 75. NBA sezonu, partnerstvo sa DCT Abu Dabija, sa ciljem održavanja prvih utakmica i događaja NBA i NBA 2K lige u UAE, označava značajan događaj u kontinuiranom globalnom rastu košarke”, rekao je zamenik komesara i glavni operativni direktor NBA Mark Tejtum. “Abu Dabi je živopisno multikulturalno središte sa dokazanim iskustvom u organizovanju sportskih događaja svetske klase, a ovo partnerstvo ne samo da će navijačima na Bliskom istoku uživo dovesti NBA i NBA 2K ligu, već će takođe stvoriti prilike da dečaci i devojčice nauče osnove i najvažnije vrednosti košarke kroz različite programe i događaje za fanove.

NBA utakmice i programi stižu do fanova na Bliskom istoku preko beIN SPORTS, The Sports Channel i NBA League Pass, premijum pretplatnog servisa lige za gledanje utakmica uživo. Više od 220 muških i ženskih kandidata sa Bliskog istoka – uključujući pet igrača iz UAE – učestvovalo je na “Košarci bez granica” (BWB) ili na NBA akademiji, elitnim košarkaškim programima lige za razvoj vrhunskih talenata van SAD. Od 2019. godine, više od 500 dečaka i devojčica je učestvovalo u NBA školi košarke u Dubaiju (UAE), celogodišnjem košarkaškom programu razvoja za dečake i devojčice uzrasta 6-18 godina.

Abu Dabi je dosledno demonstrirao svoje sposobnosti u organizovanju sportskih događaja svetske klase. Pionirske inicijative kao što je DCT Abu Dhabi “Go Safe Certification” naglašavaju nepokolebljivu posvećenost grada zajednici, kao i zdravlju i bezbednosti posetilaca, istovremeno omogućavajući nastavak održavanja najboljih sportskih događaja uživo. Za više informacija o Abu Dabiju, posetite: https://visitabudhabi.ae/en/campaign/time-is-now.

O Sekretarijatu za kulturu i turizam – Abu Dabija

Sekretarijat za kulturu i turizam – Abu Dabija (DCT Abu Dhabi) pokreće održivi rast kulture i turizma Abu Dabija, podstičući ekonomski napredak i pomažući ostvarivanje širih globalnih ambicija Abu Dabija. Partnerstvima sa organizacijama koje definišu poziciju Emirata kao vodeće međunarodne destinacije, DCT Abu Dabi nastoji da ujedini ekosistem oko zajedničke vizije potencijala Emirata, da koordinira napore i investicije, da pruži inovativna rešenja i da koristi najbolje alate, strategije i sisteme u podršci industriji kulture i turizma.

Viziju DCT Abu Dabija definišu ljudi, nasleđe i pejzaži Emirata. Radimo na poboljšanju statusa Abu Dabija kao mesta autentičnosti, inovacija i neuporedivih iskustava, predstavljenog njegovom neprevaziđenom tradicijom gostoprimstva, pionirskih inicijativa i kreativnog mišljenja.

B92.

Danas objavljeno

Bitka za elitu

Zeljka

Grci pišu: Jović u Zvezdi

Zeljka

BiH na -62 na oproštaju od SP

Zeljka

Ostavite komentar