NBA se nastavlja – u kom formatu? - BIGportal.ba
Košarka Sport

NBA se nastavlja – u kom formatu?

NBA liga gotovo sigurno nastaviće se krajem jula, međutim pitanje je u kom formatu će se odigrati ostatak sezone 2019/2020.

Prema informacijama koje stižu iz SAD, čelnici i vlasnici NBA timova najverovatnije će prihvatiti predlog Adama Silvera da sezonu nastavi između 20 i 22 ekipe, prenosi ESPN.

To znači da ćemo gledati ili format kakav je na Mundobasketu (pet grupa po četiri ekipe) ili će timovi odigrati još po osam utakmica, a onda će se igrati mini turnir za osmo mesto – poslednje koje vodi u plej-of.

Pored toga, postoje još dva predloga – 1) da se odmah krene plej-of i 2) da se svih 30 timova vrati i da se do kraja odigra još desetak ligaških utakmica i da potom usledi plej-of.

Obe ove solucije su malo verovatne jer će NBA iskoristiti ovu situaciju kako bi eksperimentisala i pokušala da učini završnicu zanimljivijom.

Prema pisanju “Ringera”, odnsono njegovog novinara Kevina O’Konora, ukoliko se NBA odlučio da vrati 22 tima, sve ekipe odigraće po osam utakmica posle čega će uslediti borba za osmo mesto u obe konkurencije.

To bi značilo da će borba po konferencijama ostati, odnosno da će se igrati istok protiv istoka/zapad protiv zapada do finala.

Važno je naglasiti da nijedan format nije idealan i u svakom ima dosta nedostataka.

U ovom od 22 problem bi bio kada bi recimo Orlando ima skor 6/2 u dodatnih osam utakmica, a Vašington 3/5, što znači da bi Medžik imao čak osam pobeda više od Vizardsa, a ta dva tima igrala bi za osmo mesto.

Danas objavljeno

Real je kralj Španije – Barselona nemoćna na Nou Kampu

Vanja A

Siner “počistio” Švarcmana i osvojio novu titulu

Vanja A

Mitrović gazi sve po Čempionšipu – nova dva gola za ukupnih 15!

Vanja A

Ostavite komentar