12. Jula 2022.

NBA na prekretnici

Big Portal

Čelnici NBA lige su u utorak najavili glasanje da plej-in turnir bude stalno rešenje post sezone i očekuje se da predlog brzo bude usvojen.

Plej-in turnir je prvi put predstavljen u “korona godini” i pokazao se kao spektakularno rešenje, ali je i posle toga bio izuzetno popularan među košarkaškom publikom.

Takođe, veoma važno pitanje na glasanju predstavnika klubova biće faulovi kojima se seče kontra, pa bi u slučaju usvojenog predloga pravilo bilo kao u Evropi, da se svaka prekinuta kontra tretira kao nesportska lična greška.

NBA liga veruje da je plej-in bio glavni razlog da timovi više razmišljaju o plej-ofu, a manje o pikovima na draftu i da je to posebno bilo popularno kod gledalaca što znači da je trend koji će liga ohrabrivati.

Postoji šansa da dođe do još jedne velike promene, a to je turnir usred sezone (NBA kup kako je u nekim tekstovima nazivan) i to će biti jedna od bitnijih stavki na sastanku u utorak.

Naravno, plej-in turnir i ovaj usred sezone su stvari koje će unija igrača morati da odobri, ali se čini da problema tu neće biti.

Ukoliko dođe do turnira, to znači da će regularni deo sezone biti skraćen sa 82 na 78 utakmica, a plan je da pobedniku tog turnira sledi 1.000.000 dolara.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare