NBA ima novu loptu: Jang i Marej zaduženi za testiranje - BIGportal.ba
Košarka Sport

NBA ima novu loptu: Jang i Marej zaduženi za testiranje

NBA liga predstavila je zvaničnu loptu za predstojeću, 75. sezonu najjačeg košarkaškog takmičenja na svetu.

Ovo predstavljanje pokreće višegodišnje partnerstvo, pozdravljajući povratak prvog zvaničnog proizvođača NBA košarkaške lopte – Wilsona – nazad u igru.

Wilson zvanična lopta za NBA sastoji se od istih materijala, ima konfiguraciju od osam panela i specifikacije performansi kao i trenutne lopte za igru u ligi, i upotrebljava istu kožu koja se trenutno koristi u NBA ligi.

Tokom protekle godine, NBA i Nacionalna asocijacija košarkaša (NBPA) su zajedno sa Wilsonom sarađivali na razvoju i odobrenju nove lopte kroz timske sesije ocenjivanja. Na zvaničnoj lopti su sadržani kultni logotipi NBA i Wilsona u samoj teksturi kože, a Wilson logotip ima i unutrašnju antracit liniju.

“U Wilsonu smo zadovoljni zbog otključavanja naše istorije i nasleđa sa NBA da bismo razvijali košarku na globalnoj sceni
“, rekao je Kevin Marfi, generalni direktor Wilson Team Sportsa, “Odmah posle pokretanja naših partnerstava sa organizacijama WNBA i BAL, nastavljamo da gradimo za budućnost ovog sporta. Wilson će se najpre fokusirati na podršku ligi i njenim igračima svojim loptama visokih performansi, a zatim će proširiti našu košarkašku porodicu sa ciljem približavanja navijačima, trenerima i igračima na svim nivoima širom sveta”.

“Naše partnerstvo sa Wlsonom prigodno oživljava dok se približavamo našoj jubilarnoj 75. sezoni”
, rekao je Salvatore Laroka, predsednik NBA za globalna partnerstva, “Kao zvanična NBA lopta za utakmice u prvih 37 sezona lige, Wilson se vraća, nadograđujući našu zajedničku istoriju i težeći daljem rastu lige“.

Wilsonova zvanična NBA lopta debitovaće na terenu u okviru Microsoft Surface NBA Draft Combine 2021, zakazanom od ponedeljka, 21. juna do nedelje, 27. juna.

Lopta će moći će da se kupi isključivo na wilson.com od 29. jula, u skladu sa NBA draftom 2021. Dodatni Wilson proizvodi sa licencom NBA biće dostupni preko ključnih maloprodajnih partnera u Evropi i na Bliskom Istoku, uključujući NBAStore.eu, Foot Locker, Decathlon, Sports Direct i JD Sports počevši od 2. avgusta.

Istovremeno sa predstavljanjem lopte za igru, Wilson takođe uvodi svoje prve članove NBA savetodavnog osoblja – učesnika 2020 NBA All-Stara Treja Janga i pika iz prve runde NBA drafta 2016, Džamala Mareja.

Kao zvanični članovi Wilsonovog savetodavnog osoblja, Jang i Marej će testirati lopte, pružati povratne informacije i sarađivati na Wilsonovim košarkaškim proizvodima.

“Pristupanje Wilsonovom savetodavnom osoblju za mene je bilo sasvim prirodno”
, rekao je Jang“Koristim njihove košarkaške lopte od detinjstva – od basketa u dvorištu do igranja tokom koledža. Uzbudljivo je videti da se Wilson vraća u NBA, i da se ja pitam kako treba da se predstave i na terenu i van njega”.

Jang i Marej pridružuju se rastućem spisku članova Wilsonovog savetodavnog košarkaškog tima, koji uključuje trostruku WNBA All-Star Liz Kambeiž, zvezde FIBA 3X3 Dušana Buluta i Minja Toure, proslavljenog trenera veština Krisa Briklija i influenserku Beiju Velez, a više igrača se očekuje kako se sezona bude približavala.

Wilsonovi važni koraci u partnerstvu sa NBA nastaviće se tokom 2021. najavama i aktivacijama širom Nacionalne ženske košarkaške asocijacije (WNBA), NBA G Lige, NBA 2K Lige i Košarkaške lige Afrike (BAL), kao i tokom 75. jubilarne sezone NBA lige.

Danas objavljeno

Liverpul izbacio Milan, Grizman heroj u Portu

Vanja A

Real sa Jovićem nadigrao Inter, “petarda” Dortmunda za oproštaj

Vanja A

Rukometašice se držale 18 minuta, ubjedljiv poraz od Rusije

Vanja A

Ostavite komentar