13. Maja 2020.

NBA igrači žele da igraju, ako bude bezbjedno

Big Portal

Anketu koju je sprovela NBA liga je neformalna, ali je pokazala da igrači žele ne samo da igraju plej-of, već i da nastave bar deo regularne sezone, naveo je izvor agencije Asošiejted pres.

Tačni rezultati ankete nisu poznati.

Kako je preneo ESPN, od igrača je traženo da odgovore sa “da” ili “ne” na pitanje da li žele da se vrate na teren tokom pandemije korona virusa.

Udruženje NBA igrača je u utorak poslalo pismo agentima u kome je, između ostalog, bilo reči o rezultatima ankete i nekim detaljima iz razgovora Sindikata sa komesarom NBA lige Adamom Silverom o mogućnosti da se takmičenje nastavi bez publike i potencijalno na jednom mestu.

Trener Golden Stejta Stiv Ker rekao je za jednu američku radio stanicu da misli da je sezona za njegovu ekipu završena, pošto prema ostvarenim rezultatima ne bi igrala u plej-ofu.

“Bićemo dobri vojnici. Ako liga bude tražila da igramo još utakmica, igraćemo. Ne očekujem da će se to dogoditi, ali bićemo spremni ako se dogodi. To nije moja odluka, nije naša odluka, već odluka NBA lige, šta da se uradi i kada“, naveo je Ker.

NBA liga prekinuta je 11. marta, a preostalo je da se odigra 259 utakmica regularnog dela, odnosno otprilike petina sezone. Igrači su redovno dobijali plate, ali to će se promeniti u petak, kada će većina klubova smanjiti plate za 25 odsto.

Igrači bi mogli da izgube 850 miliona dolara bruto zarade ako se ne nastavi regularni deo sezone i NBA iskoristi svoje pravo da oduzme otprilike 1,08 odsto plate od svakog igrača za svaku otkazanu utakmicu. To bi u proseku značilo da bi svaki NBA igrač mogao da izgubi oko 21 odsto od ukupne plate.

Nijedna utakmica do sada nije zvanično otkazana.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare