Nazivaju je kitom, ali odbija prestati pokazivati tijelo u bikiniju - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Nazivaju je kitom, ali odbija prestati pokazivati tijelo u bikiniju

MEGAN Fisher godinama je bila opsjednuta svojom težinom. Razmišljala je i o operacijama, a u tinejdžerskom uzrastu je svakodnevno proživljavala nasilje zbog svoje veličine. No danas, kada nosi veličinu odjeće 56, ima više samopouzdanja nego ikad i redovno pozira u kupaćim kostimima na Instagramu. Ova 28-godišnjakinja kaže da je oduvijek…

MEGAN Fisher godinama je bila opsjednuta svojom težinom. Razmišljala je i o operacijama, a u tinejdžerskom uzrastu je svakodnevno proživljavala nasilje zbog svoje veličine.

No danas, kada nosi veličinu odjeće 56, ima više samopouzdanja nego ikad i redovno pozira u kupaćim kostimima na Instagramu.

Ova 28-godišnjakinja kaže da je oduvijek mislila da sreća zavisi o tome koliko si mršav pa je isprobala svaku dijetu koja postoji. Živjela je s dečkom koji je nije činio srećnom, radila je posao u kojem nije uživala i osjećala se jadno.

https://www.instagram.com/p/Butl843Aj5G/?utm_source=ig_embed

2014. se pripremala za operaciju smanjena želuca, a onda je otkrila pokret body positivity koji ju je inspirisao i natjerao da okrene život za 180 stepeni.

Ostavila je dečka, dala otkaz i preselila se u New York. Naučila je prihvatiti svoje tijelo i danas se osjeća odlično kada ga pokazuje.

Iako se suočava s okrutnim porukama onih koji je nazivaju kitom i govore da će umrijeti mlada, odbija prestati slaviti svoje tijelo. Nada se da će dijeljenjem fotografija natjerati druge žene da shvate da ih težina ne bi trebala sputavati u životu.

https://www.instagram.com/p/Br73nFZgc92/?utm_source=ig_embed

“Bila sam nesrećna jer nisam znala što je uopšte sreća. Dok se nisam preselila u New York, ne bi mi palo na pamet obući bikini. U srednjoj školi sam bila toliko nesigurna da sam živjela u uvjerenju da ne mogu imati dečka ako ne smršam. Nikad u toku odrastanja nisam naišla na modele plus veličine. Dapače, sve gojazne osobe koje sam poznavala su oduvijek pokušavale izgubiti kilograme”, ispričala je ova učiteljica.

Fisher je srećna što je za pokret body positivity saznala prije nego što se odvažila na operativni zahvat.

“Ako objavljujem fotografije na kojima radim sve ono za što društvo smatra da deblje djevojke ne mogu, kao što je nošenje bikinija ili kratkih topova, putovanje, planinarenje, jedenje u javnosti, mogu pomoći drugima. Moj cilj je biti uzor koji sam ja trebala kad sam bila mlađa”, dodaje.

https://www.instagram.com/p/Bm4jq9QhM9O/?utm_source=ig_embed

Kad se prvi put odlučila razgolititi, napravila je to pred porodicom.

“Išla sam sa porodicom na manje jezero i obukla sam bikini. Osjetila sam se oslobođeno. Neki su buljili, ali nije me bilo briga”, prisjetila se.

“Najteže mi je bilo čitati komentare ljudi koji pišu užasne stvari, nazivaju me kitom, kravom, govore da ću umrijeti i da promovišem gojaznost. Sve ih blokiram, ali moje fotografije objavljuju na nekim stranicama na kojima ne mogu kontrolisati komentare”, kaže.

Ima više od deset hiljada pratilaca koje nastoje inspirisati svojim svakodnevnim objavama.

https://www.instagram.com/p/BmMQ-mvghv4/?utm_source=ig_embed

“Ako jedna žena zbog mene obuče bikini, kratki top ili pokuša bilo šta čega se boji, moja misija vrijedi. Niko drugi ne plaća vaše račune i nema vam pravo govoriti šta ćete sa svojim životom. Ako vas nešto usrećuje, učinite to. Ne možete sve usrećiti čak i ako krijete svoje obline pa zašto onda ne nositi nešto u čemu se osjećate udobno?” zaključila je.

Index

Danas objavljeno

10 najspektakularnijih drevnih pećina na svijetu

Vanja A

Nakon optužbi da je ubila bivšeg, viđena kako ljubi 21 godinu mlađeg

Vanja A

Novi skandal trese kraljevski dvor

Vanja A

Ostavite komentar