Navratilova: Ako Novak želi da bude lider, mora dati primjer - BIGportal.ba
Sport Tenis

Navratilova: Ako Novak želi da bude lider, mora dati primjer

Martina Navratilova, nekada prva igračica sveta, poručila je da bi volela da se Novak Đoković vakciniše.

Amerikanka češkog porekla je gostujući u jutarnjem programu “Dobro jutro Britanijo” iznela svoje viđenje u vezi poslednjih dešavanja oko Novaka Đokovića u Melburnu.

Volela bih da se Novak Đoković vakciniše. Mnogo mu se divim, mnogo puta sam ga branila, ali ne mogu da branim njegovu odluku da se ne vakciniše. Ako odbijete vakcinu ako ne znate ništa o njoj ili ne verujete u to, morate da se žrtvujete za dobrobit svih“, smatra Navratilova.

Martina, koja je u karijeri osvojila 18 grend slem titula u singlu, smatra da je sve ovo moglo da se izbegne.

Ako želite da budete lider, morate da date primer, onaj koji je zasnovan na dobrobiti svih. Sve ovo je moglo da se izbegne, ali ko zna kako će se završiti, sve je ludo“, dodala je.

Navratilova je rekla da je jedva čekala da se vakciniše protiv kovida.

Đoković je oduvek bio veoma striktan kada je reč o njegovoj dijeti, divim mu se jer znam šta je potrebno u tom smislu. Ipak, u ovom slučaju, ja sam stajala u redu da budem vakcinisana i nisam mogla da dočekam da je primim. Više bih se plašila da se razbolim a da nisam vakcinisana, nego od nuspojava vakcine. Ovo je sebičan sport, ali je vrlo važno u obzir uzeti i druge“.

Za kraj je poručila:

Deluje da je Novak neuništiv, jer je uvek u zavidnoj formi. Ipak, imate ljude koji su umrli a da su bili u sjajnoj formi. Ne bih rekla da to što radi aroganto, ali je pomalo drsko“, zaključila je Navratilova.

Danas objavljeno

Verdasko suspendovan na dva mjeseca

Vanja A

„Znao sam da je Iga biti uspješna, ali ne dok sam ja trener“

Vanja A

NBA suspendovala Jokićevog sudijskog arhineprijatelja

Vanja A

Ostavite komentar