28. Jula 2022.

Navika broj 1 u ishrani JLo zbog koje izgleda nevjerovatno

Big Portal

U stvari, do danas, Dženiferina glavna tajna kako izgleda fit u pedesetim je da jede vrlo malo prerađene hrane.

Godine 2019. Dodd Romero, koji je Jenniferin life coach i lični trener, podijelio je neke od izbora ishrane JLo za Us Weekly. Prema izvoru, njena ishrana se redovno “sastoji od pet osnovnih kategorija: proteina, povrća, masti, ugljenih hidrata i vode”. Romero naglašava koliko je za Dženifer voda za piće važna, a slavna glumica i pjevačica stalno ostaje hidrirana i pije minimalno sedam čaša vode dnevno.

Prema Romeru, JLo se voli kloniti prerađene hrane i rafinisanih ugljenih hidrata i “hranjive sastojke dobija iz cjelovitih izvora”, kaže on.

https://www.instagram.com/p/CelQhv8gcjh/?utm_source=ig_web_copy_link

On takođe kaže da Lopez dobija proteine ​​iz nemasnih izvora poput bjelanaca, piletine, ćuretine i govedine hranjene travom, ali da ih konzumira samo tri do četiri puta sedmično. Ostatak sedmice dobija proteine ​​i zdrave masti iz orašastih plodova i ribe. Lopez takođe uživa uglavnom u integralnim žitaricama umesto rafinisanih ugljenih hidrata i jede dosta voća i povrća.

Nije iznenađujuće da ovakva čistija ishrana pomaže JLo da ostane zdrava, posebno zato što su dijete koje sadrže prerađenu hranu povezane sa mnogim zdravstvenim posljedicama poput bolesti srca, prerane smrti i dijabetesa tipa 2.

Izvor: eatthis.com

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare