"Navijači protiv Milana? Manji je rizik na stadionu nego u autobusu" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

“Navijači protiv Milana? Manji je rizik na stadionu nego u autobusu”

Predsednik Medicinske komisije FSS i član Upravnog odbora Crvene zvezde dr Miljko Ristić prokomentarisao je mogućnost povratka publike na srpske stadione.

U centru pažnje je predstojeći duel Crvene zvezde sa italijanskim gigantom Milanom u Ligi Evrope.

UEFA dozvoljava da na stadionima bude do 30% kapaciteta, ali će konačnu odluku o navijačima na “Rajku Mitiću” dati Krizni štab Vlade Republike Srbije.

“Ako negde mogu da se sprovedu mere zaštite, to je stadion. Manji rizik je nego u autobusu, gde se na malom prostoru vozi 50 ili više ljudi. Naravno, potrebno je de se obezbedi distanca između gledalaca od dva do četiri metra. Ne mora da bude 15.000 navijača, ali da nijedan gledalac ne može da uđe nema nikakve logike“, istakao je prof. dr Ristić za “Sportski žurnal”.

Doktor Ristić smatra da je teško naterati navijače da se ne grupišu na tribini, ali da je na klubu da obezbedi uslove da se poštuje distanca.

“Na navijačima je da procene koliko će biti odgovorni, brinuti o sebi i drugima. Fudbal i sport nemaju draž i gube smisao bez publike”, 
rekao je dr Ristić.

Crvena zvezda dočekuje Milan 18. februara (18.55), a prethodno će odigrati dva meča u Superligi Srbije – Novi Pazar (7. februar, 13h) i Radnički Niš (13. februar).

Danas objavljeno

Neviđeni haos u reprezentaciji protiv koje Srbija igra na Evrobasketu

Vanja A

Osaka se povrijedila, pod upitnikom nastup na US Openu

Vanja A

Voriorsi se zahvalili Bjelici: Jednom ratnik, uvijek ratnik

Vanja A

Ostavite komentar