"Navaljni se možda sam otrovao": "Da, moj plan je bio da polako skuvam novičok..." - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Navaljni se možda sam otrovao”: “Da, moj plan je bio da polako skuvam novičok…”

Navalni je možda otrovao sam sebe, navodno je rekao ruski predsednik Vladimir Putin francuskom kolegi Emanuelu Makronu, tokom telefonskog razgovora.

Kako piše moskovski list “The Moscow times”, koji se pozvao na pisanje francuskog dnevnog lista “Le Monde”, Putin je Makronu rekao da je moguće da je Navaljni otrovao sam sebe novičokom, iz samo njemu znanog razloga.

Kako je rekao izvor francuskog lista, razgovor Putina i Makrona dogodio se 14. septembra, a Putin je, kako se navodi, Navaljnog opisao i kao protivnika koji je do sada više puta simulirao svoje bolesti.

Na ovu tvrdnju reagovao je navaljni, koji se putem Tvitera obratio francuskom listu: “Da moj plan je bio da polako skuvam novičok u kuhinji, pijuckam ga polako u avionu, umrem i završim u mrtvačnici u Omsku, gde će moj uzrok smrti biti ‘živeo je dovoljno'”.

“Ali, Putin me je nadigrao”, napisao je Navaljn i na kraju dodao: “Na kraju. proveo sam 18 dana u komi, kao idiot, a nisam dobio ono što sam hteo.”

Podsetimo, Navaljni je danas izašao iz bolnice u Nemačkoj, u koju je prebačen u stanju kome, iz sibirske opšte bolnice Omsk, u koju je dovezen nakon što mu je pozlilo u avionu.

Iz bolnice u Omsku su tvrdili da nema znakova trovanja, dok nemački lekari tvrde da su analize potvrdile da je u telu Navaljnog bilo tragova novičoka.

Moskva sve negira.

Danas objavljeno

Kina oštro demantovala: “Apsolutna laž”

M.

Korona posustaje: “Vraćamo se normalnim životima”

M.

Vučić: Svi zajedno sačuvaćemo mir, nikome nije do rata

M.

Ostavite komentar