Navaljni poručio Moskvi: Hoću odjeću - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Navaljni poručio Moskvi: Hoću odjeću

Kritičar Kremlja Aleksej Navaljni traži od ruskih vlasti da predaju odeću u kojoj je bio kada je prošlog meseca pao u komu.

Optužio je Moskvu za uskraćivanje važnog dokaza u njegovom slučaju.

Navaljni je rekao da mu je oduzeta odeća pre nego što je prebačen u Nemačku na lečenje iz Sibira nakon što mu je pozlilo na domaćem letu, preneo je Rojters.

Nemačka je saopštila da su testovi izvršeni u tri zemlje utvrdili da je Navaljni otrovan nervnim agensom “novičok”, zbog čega je Zapad zahtevao objašnjenje iz Rusije.

“Pre nego što su dozvolili da me odvedu u Nemačku, oni su skinuli svu odeću sa mene i poslali me potpuno nagog”, napisao je Navaljni na svom veb-sajtu.

“S obzirom na to da je ‘novičok’ pronađen na mom telu i da je veoma verovatna infekcija kontaktom, moja odeća je vrlo važan dokaz”, smatra on.

Rusija je saopštila da joj je potreban veći broj dokaza da bi pokrenula formalnu krivičnu istragu o slučaju Navaljni i zatražila od Nemačke da joj preda medicinske podatke kako bi mogla da ih razmotri.

Ona je, umesto da otvori istragu, pokrenula predistražne radnje koje traju 30 dana, a koje, prema rečima Navaljnog, služe tome da se sakriju važni dokazi.

B92

Danas objavljeno

Lukašenko: Nikada nećemo biti druga Ukrajina

M.

Predao se Petar Dukić kod koga je pronađen skank

M.

U Srpskoj 243 novozaraženih, preminulo 14 osoba

M.

Ostavite komentar