Misteriozni signal

Signal se nalazi tačno na 982MHz, što je za naučnike iznenađujuće jer je poznato da ni jedna letelica napravljena od strane čoveka na toj frekvenciji ne funkcioniše, ali se isključuje i mogućnost da je u pitanju neka prirodna pojava.

Ipak navode, ne bi trebalo još pomisliti da smo na tragu vanzemaljaca. Iako Proxima Centauri ima i potencijalno naseljivu planetu, naučnici sugerišu da još uvek istražuju taj slučaj, ali i da su ti neobični signali najčešće smetnje koje ne mogu “u potpunosti da objasne.” Istraživači navode da je vrlo neverovatno da bi vanzemaljska civilizacija mogla da bude “u komšiluku”, barem kada je svemir u pitanju, a da mi to otkrijemo. Najjednostavnije objašnjenje je u ovakvom slučaju i najrealnije, a ono je da je najverovatnije u pitanju prirodni fenomen. 

Pročitajte i:  Kineska letelica počela povratak na Zemlju sa uzorcima Meseca

Ipak, ovaj signal nije zanemarljiv, upoređuju ga sa “Wow!” signalom iz 1977, uskopojasnim signalom koji je uhvatio teleskop Univerziteta Ohajo u SAD, koji je zatim korišćen za podršku u potrazi za vanzemaljskim životom.