27. Februara 2021.

Naučite još jedan odličan recept

Big Portal

Potrebno je za testo:

  • 250 ml toplog mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 10 gr kvasca
  • 1 jaje
  • 450-500 gr brašna

Za nadev:

  • 150 gr sira
  • 1 žumance
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 200 gr šunke listovi

Priprema:

Zamesiti testo od navedenih sastojaka, da bude glatko mekše ne mnogo tvrdo i ostaviti da odmori 30 min. Testo razvući pola cm. Sir izmešati sa žumancetom i pavlakom.

Foto: Privatna arhiva

Testo podeliti na dva dela, pa oba premazati sirom i prekriti sa listovima šunke. Tepsiju veličine 32 cm pokriti pek papirom.

Foto: Privatna arhiva

Prvo testo preklopiti tri puta, pa ga nožem preseći na pola. Jednu polovinu uviti oko svoje ose i zaviti u krug na sredini tepsije.

Foto: Privatna arhiva

Tako raditi i sa ostatkom testa. Pokriti i odmoriti, pa premazati žumancetom u koji ste dodali 1 kašiku ulja. Po želji posuti susamom. Peći na 210 stepeni C oko 15 min, pa smanjiti na 180 i peći ukupno 40-45 min pokriveno.

Vrhunsko mekano kao morska pena. Uživajte!

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare