NATO i američka vojska uručili pomoć Ministarstvu bezbjednosti BiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

NATO i američka vojska uručili pomoć Ministarstvu bezbjednosti BiH

U Sarajevu su danas predstavnici američke vojske i NATO Štaba Sarajevo uručili prijeko potrebna medicinska i dezinfekcijska sredstva Ministarstvu bezbjednosti BiH, kao odgovor na nedavni zahtjev za pomoć u borbi protiv COVID-19 pandemije, koji su vlasti Bosne i Hercegovine uputili NATO Savezu i njegovom Evroatlantskom koordinacijskom centru za odgovor na katastrofe.

Ministarstvo bezbjednosti BiH, kao tijelo čija je nadležnost pružiti zaštitu svim građanima BiH, najbolje je upoznato sa situacijom na terenu te će moći proslijediti ovu pomoć onima kojima je ona najpotrebnija, bez obzira gdje se nalaze u BiH.

Ovo je samo jedna od niza donacija koje NATO savez daje građanima BiH, kao odgovor na zahjtev Bosne i Hercegovine za pružanje pomoći.

U BiH i cijelom svijetu, NATO saveznici i partneri nastavljaju biti jedni uz druge i pružati pomoć jedni drugima tokom ove pandemije, bilo da je to kroz razne NATO aranžmane, bilateralnu pomoć ili putem pružanje podrške zemljama i njihovim nastojanjima u domenu civilne zaštite.

(BN)

Danas objavljeno

Kalifornija: Nakon poplava moguća istorijska kiša

M.

Ukrajina iznijela nove zahtjeve Rusiji: “Cirkus”

M.

Sudija donio odluku o braći “Jojke”: Osumnjičeni za teško ubistvo porodice Đokić

M.

Ostavite komentar