NATO agresija : 6. april – na meti mostovi, TV predajnici, bolnica - BIGportal.ba
Region Vijesti

NATO agresija : 6. april – na meti mostovi, TV predajnici, bolnica

Na meti NATO avijacije, 6. aprila su uglavnom bili putna infrastruktura i mostovi, kao i komunikacioni sistemi.

Oko 3 sata ujutru bombardovan je poslednji most preko Dunava u Novom Sadu. Nije srušen, ali je saobraćaj obustavljen. Preko njega su mogli da prelaze samo pešaci i vozila hitne službe.

U blizini Kuršumlije, na reci Toplici, gađan je most koji povezuje Niš i Prištinu, kao i železnički most u Loznici. Pogođena je i pruga Kragujevac-Kraljevo. Bombardovan je i železnički i drumski most na Dunavu kod Bogojeva.

NATO je tu noć oštetio televizijski predajnik Čot na Fruškoj Gori, predajnik na Crnom Vrhu i antenski stub u blizini Loznice. Sa četiri projektila gađan je i TV repetitor Bogutovac nedaleko od Prištine.

U Prizrenu je bombardovano stambeno naselje. Oštećen je i vodovod koji je grad snabdevao pijaćom vodom. Četvrti put od kad su počeli vazdušni napadi na SRJ bombardovana je kasarna “Dušan Silni” u tom gradu.

U Čačku je u toku večeri NATO avijacija četvrti put bombardovala fabriku kućnih aparata “Sloboda” i fabriku hemijskih prouzvoda “Milan Blagojević” u Lučanima.

Bombardovano je i Vranje. Oštećena je gradska bolnica. U Surdulici je pogođena osnovna škola, u Čačku kuće i vrtić.

Vlade SRJ i Republike Srbije usvojile su zajedničko saopštenje u kome predlažu da se povodom najvećeg hrišćanskog praznika Uskrsa jednostrano prekinu sva dejstva vojske i policije na Kosovu i Metohiji protiv terorističke OVK.

Danas objavljeno

Sukob u Kijevu – nezvanično, ima poginulih

M.

Bajden: SAD neće unilateralno poslati trupe u Ukrajinu

M.

Makron: Nećemo napustiti dijalog s Rusijom, ali cIJena će biti visoka

M.

Ostavite komentar