Nastavnici i učenici vratili se sa ekskurzije iz Italije, u "kućnoj izolaciji" - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Nastavnici i učenici vratili se sa ekskurzije iz Italije, u “kućnoj izolaciji”

Učenici, nastavnica i direktor Osnovne škole Grbavica 2 posjetili su prošle sedmice Italiju, a po dolasku u BiH krenuli su u školu.

Međutim, nakon preporuka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS juče su poslati kući iz ove obrazovne ustanove.

Kako je za portal Kliks potvrdio direktor ove škole Sabahudin Dino Bakal, iz Epidemiološke službe je savjetovano da djecu pošalju kući. Dodao je da je u stalnom kontaktu s roditeljima i da su djeca dobrog zdravstvenog stanja i bez ikakvih simptoma bolesti.

  • Takođe smo u stalnoj vezi s Ministarstvom zdravlja KS koje izvještavamo o trenutnom zdravstvenom stanju djece. Prema nekom pravilu, djeca bi trebalo da budu u izolaciji kući oko 14 dana, međutim, ne vidim potrebu za tim jer u Italiji su djeca također pregledana i odmah su se vratila u škole. Ali, vidjećemo kako će biti – rekao je Bakal.

Dodao je da su se iz Italije vratili u nedjelju, a odmah u ponedjeljak su ih po preporukama vratili iz škole.

  • Јa sam odmah otišao kod doktora i otvorio bolovanje, a moja koleginica takođe. U kontaktu smo s roditeljima, dogovorili smo se da nam jave ukoliko bude određenih simptoma. U stalnom smo kontaktu sa zdravstvenim radnicima i porodicama djece, tako da se nadamo da će sve biti dobro. Uglavnom, djeca su zdrava – rekao je on.

Ministrka obrazovanja u Vladi Kantona Sarajevo Zineta Bogunić rekla je da je direktor škole, zajedno sa dva nastavnika i 12 učenika stigao sa ekskurzije iz Italije, da su slobodno prošli i da su se prijavili epidemiološkoj službi, te da su svi, uslovno rečeno, u kućnoj izolaciji.

  • Samo je direktor imao temperaturu, on smatra da je to od premora i da je sada nema. Ostali su u toj kućnoj izolaciji. Ovo govorim javno, da ne bi došlo do panike. Znate kako su ljudi skolni da manipulišu time, počnu da se plaše, nestaće nam sve sa polica… – rekla je Bogunićeva.

AGENCIJE

Danas objavljeno

U talasu protesta u Iranu poginula 41 osoba

V.R.

Poruka Belorusije: Kriv je Zapad

V.R.

Na Kubi referendum o legalizaciji istopolnih brakova

V.R.

Ostavite komentar