25. Maja 2020.

Nastavnica dobila otkaz jer je učila đake da crnogorska nacija ne postoji

Big Portal

Razlog za to je jer je na času đake između ostalog učila da crnogorska nacija ne postoji i objašnjavala im zašto treba da idu na litije koje je organizovala Srpska pravoslavna crkva.

“Tačno je da je došlo do zapanjujuće zloupotrebe maloletne dece u političke svrhe od jedne neodgovorne nastavnice. Zato smo sve vreme bili podrška upravi u nameri da iskoristi sva zakonska ovlašćenja kojima raspolaže i najrigoroznije sankcioniše takvo ponašanje, jer nam je zajednička dužnost da školu učinimo bezbjednim, a ne mestom brutalne indoktrinacije”, navodi se u odgovoru Ministarstva prosvete na pitanja Dnevnih novina.

Direktor Osnovne škole Sutjeska Vesko Gagović kazao je Dnevnim novinama da je škola procesuirala slučaj u skladu sa zakonom.

“Tačna je informacija da je došlo do ozbiljnih prekoračenja ovlašćenja i zloupotrebe položaja jedne nastavnice. U interesu je škole, odnosno dece da se takve stvari ne dešavaju, ali i da se ovaj slučaj ne politizuje. Ovo su vrlo ozbiljne situacije, te je škola procesuirala slučaj u skladu sa zakonom, a svoj posao ćemo nastaviti da radimo nepristrasno i profesionalno”, kazao je Gagović.

Dnevne novine navode da je nastavnica na času fizičkog deci objašnjavala zašto narod učestvuje na litijama koje organizuje Srska pravoslavna crkva.

“U istoriji su se zvali Srbi, ovo su bili Srbi iz Srbije, a ovo Srbi iz Crne Gore. E sad pošto se Crna Gora odvojila kao ravnopravna država, niko ne voli da mu se ljudi po nacionalnosti zovu Srbi nego Crnogorci, iako nacionalnost kao Crnogorska ne postoji”, navode Dnevne novine da je rekla nastavnica.

Dnevne novine su objavile sve što je govorila na času kao i da imaju dokaze za to.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare