Nastavljeni protesti u Gruziji, Putin "prizemljio" avione - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Nastavljeni protesti u Gruziji, Putin “prizemljio” avione

U glavnom gradu Gruzije Tbilisiju već tri dana traju masovne demonstracije zbog obraćanja ruskog parlamentarca Sergeja Gavrilova iz stolice predsjednika gruzijskog parlamenta. U Tbilisuju je 20. juna održano 26. zasjedanje Međuparlamentarne skupštine o pravoslavlju, a revolt demonstranata izazvalo je pojavljivanje ruskog zastupnika Gavrila koji se obratio na ruskom jeziku iz…

U glavnom gradu Gruzije Tbilisiju već tri dana traju masovne demonstracije zbog obraćanja ruskog parlamentarca Sergeja Gavrilova iz stolice predsjednika gruzijskog parlamenta.

U Tbilisuju je 20. juna održano 26. zasjedanje Međuparlamentarne skupštine o pravoslavlju, a revolt demonstranata izazvalo je pojavljivanje ruskog zastupnika Gavrila koji se obratio na ruskom jeziku iz stolice predsjedavajućeg u gruzijskom parlamentu.

Tokom demonstracija ispred parlamenta i vlade u Tbilisiju u više navrata je dolazilo do nereda u kojima su povrijeđene desetine demonstranata.

Demonstranti traže ostavke odgovornih u vladi Gruzije, a u prvom redu u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Organizatori demonstracija najavili su da će demonstrirati sve dok ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi, prvi je da se oslobode uhapšeni demonstranti.

Predsjedavajući gruzijskog parlamenta Irakli Kobakidze prekinuo je službenu posjetu Azerbejdžanu i po povratku u Gruziju podnio ostavku.

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin je osudio “antiruske” proteste u Gruziji i do daljnjeg zabranio ruskim aviokompanijama da lete u tu zemlju.

Shodno direktivi koju je Putin potpisao, ruske aviokompanije od 8. jula više neće moći letjeti u Gruziju.

anadolija

Danas objavljeno

Oficirka austrijske vojske otpuštena zbog širenja teorija zavjere

M.

Teroristički napad na Rusiju?

M.

U Banjaluci od ponedjeljka vakcinacija trećom dozom vakcine

M.

Ostavite komentar