Nastavljena besplatna obuka neplivača u Banjaluci - BIGportal.ba
Banja Luka

Nastavljena besplatna obuka neplivača u Banjaluci

Nastavljen je program besplatne obuke neplivača učenika osnovnih škola, a do kraja godine plan je da obuku završi još 250 mališana iz četiri škole, istakli su ovo iz Gradske uprave.

Prema njihovim riječima, trenutno na Gradskom olimpijskom bazenu u programu obuke su đaci iz OŠ „Aleksa Šantić“, a slijedi obuka za učenike iz škola: „Milan Rakić“, „Georgi Stojkov Rakovski“ i „Miloš Crnjanski“.

“U saradnji sa JP „Akvana“, unazad nekoliko godina realizujemo projekat „Besplatna obuka neplivača za učenike osnovnih škola“, čiji je osnovni cilj da učenici neplivači koji pohađaju drugi ili treći razred, prođu osnovnu obuku plivanja i održavanja tijela na vodi, te tako usvoje vještinu koja predstavlja veliku životnu važnost, ali isto tako i vještinu koja ima snažan uticaj na zdravlje, jer doprinosi normalnom psihofizičkom razvoju cijelog tijela”, istakli su iz Gradske uprave.

Dodaju da će ovim programom biti obuhvaćeno ukupno 500 učenika.

“Nosilac aktivnosti anketiranja učenika u osnovnim školama, obuke djece neplivača, kao i izvještavanja o uspješnosti završene obuke je JP „Akvana“, sa kojim je Gradska uprava potpisala ugovor o međusobnim pravima i obavezama u relaizaciji projekta”, potvrdili su oni.

Početkom godine, kako kažu, u proljećnom dijelu realizacije programa, obukom su bili obuhvaćeni učenici iz osnovnih škola: „Vuk Karadžić“, „Branko Ćopić“ i „Branislav Nušić“.

Nezavisne novine

Danas objavljeno

U Drakuliću pomen stradalim Srbima 1942. godine: Iz grada besplatno voze dva autobusa

M.

Nove destinacije sa Aerodroma Banjaluka ove godine

M.

Planirana isključenja električne energije za 06.februar 2023. godine

Vanja A

Ostavite komentar