29. Decembra 2022.

Nastavljamo… Ovo je konačni cilj

Big Portal

“Smatram da moramo na terenu da nastavimo našu politiku koju je zacrtao predsednik. Moramo jačati svoje sposobnosti, kako tehnološke, tako i u smislu vojnika, koji su posle delimične mobilizacije prošli ozbiljnu obuku. Značajan deo njih već se nalazi na terenu, da tako kažem, ali većina nije na prvoj liniji fronta – na prvoj liniji fronta bore se profesionalci i vojnici po ugovoru – a značajan deo je u rezervi”, objasnio je Lavrov u intervjuu za “Prvi kanal.

“Nastavićemo da jačamo našu grupu. Ova odluka doneta je u septembru, imenovan je komandant ove grupe združenih snaga i bavimo se dejstvima koja će nam omogućiti da mnogo efikasnije radimo na ovim teritorijama u najskorije vreme, uopšte ne sumnjam u to”, dodao je on.

Ministar je naglasio da Rusija namerava da obezbedi ispunjenje svih ciljeva specijalne vojne operacije, kao i da je “apsolutni prioritet” oslobađanje od pretnji i osiguravanje bezbednosti stanovnika četiri nova ruska regiona.

On je istakao da će teritorije ovih regiona, čije su granice definisane u skladu sa ruskim Ustavom, Rusija osloboditi. Lavrov je dodao i da Rusija ne vodi dejstva tokom specijalne vojne operacije u “svetle ofanzive”, kao što to čini ukrajinska strana, koja ne misli na gubitke.

“Ne vodimo neke spontane ofanzivne spektakularne operacije, kako to praktikuje ukrajinska strana, po pravilu, ne obazirući se na gubitke, samo da bi sada i odmah postigla medijski efekat, kako bi Zapad i dalje nastavio da veliča sadašnje rukovodstvo kao predstavnike prave demokratije”, rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, Rusija bi želela da što pre reši situaciju oko Ukrajine i okonča rat koji je Zapad pokrenuo.

“Naravno, mi želimo da što pre okončamo ovu situaciju, završimo ovaj rat koji je Zapad spremao i koji je na kraju pokrenuo protiv nas preko Ukrajine, ali za nas su prioritet životi vojnika, životi civila koji se nalaze u zoni borbenih dejstava”, zaključio je Lavrov.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare