"Nastavljamo da gađamo. Koliko god bude potrebno" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Nastavljamo da gađamo. Koliko god bude potrebno”

Izraelski premijer Jair Lapid saopštio je danas da će vojska te zemlje nastaviti da gađa ciljeve u Pojasu Gaze.

I to “na precizan i odgovoran način, kako bi što je moguće manje oštetila civile”.
Lapid, koji će obavljati funkciju premijera Izraela do izbora zakazanih za novembar, nazvao je udare izraelske vojske “izvanrednim dostignućem”.

“Operacija će biti nastavljena koliko god bude potrebno”, naveo je on je u saopštenju, prenosi AP. Ministarstvo zdravlja Gaze danas je saopštilo da je najmanje 29 ljudi ubijeno u dosadašnjim borbama u obalskom pojasu, uključujući šestoro dece i četiri žene, i da su najmanje 253 osobe ranjene. Izraelske vlasti procenjuju da je u vazdušnim napadima njihovih snaga ubijeno oko 15 militanata.

Vojska Izraela je saopštila da su militanti u Gazi ispalili oko 580 raketa na njenu teritoriju i da je protivvazdušna odbrana presrela mnoge od njih, te da su dve oborene rakete bile ispaljene prema Jerusalimu, navodi američka agencija.

Militanti iz organizacije Islamski džihad nastavili su da ispaljuju rakete prema Izraelu, a izraelska vojska je nastavila vazdušne napade na Gazu.

Iako se rano jutros činilo da se smanjio intenzitet razmene vatre, sirene za vazdušni napad oglasile su se u oblasti Jerusalima prvi put od prošlogodišnjeg rata između Izraela i palestinskih militanata u Pojasu Gaze, navodi AP.

Danas objavljeno

Vučić: Hrvatska samo nastavila posao započet 1941. godine

M.

Nobelova nagrada za književnost Ani Erno

M.

Brisel o uvozu ruske nafte na Zapadni Balkan u decembru; Usvojen novi paket sankcija Rusiji

M.

Ostavite komentar