Nastavlja se rast: U Rusiji preko 10.000 novih slučajeva; Zaraženi premijer u dobrom stanju - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Nastavlja se rast: U Rusiji preko 10.000 novih slučajeva; Zaraženi premijer u dobrom stanju

U Rusiji je u poslednja 24 sata registrovano više od 10.000 novih slučajeva zaraženih koronavirusom.

Ukupno je u Rusiji obolelo 155.370 ljudi, saopštio je krizni centar za borbu protiv korona virusa, prenosi agencija TAS S.

Tokom poslednjeg dana preminulo je još 96 ljudi, ukupan broj žrtava virusa kovid19 je 1.451. U potpunosti se oporavilo skoro 20.000 pacijenata.
Prema podacima kriznog štaba, dnevni rast novih slučajeva je dostigao sedam odsto, a skoro 50 odsto novoobolelih, odnosno 4.961 pozitivnih na kovid 19, su asimptomatični slučajevi.

Ruski premijer Mihail Mišustin oseća se dobro, prima propisanu terapiju i oporavlja se od kovida 19, saopštio je njegov predstavnik Boris Beljakov, prenosi TAS.

“Premijer je na lečenju u jednoj državnoj bolnici pod nadzorom lekara. Njegovo stanje je normalno, oporavak se odvija prema planu i on koristi terapiju koje je propisalo ministarstvo zdravlja za sve pacijente obolele od kovida-19”, izjavio je Beljakov.

Tokom video konsultacija sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom 30. aprila, ruski premijer obavestio je šefa države da je pozitivan na korona virus.

Putin mu je poželeo brz oporavak i dekretom je postavio Andreja Belousova za vršioca dužnosti ruskog premijera.

B92

Danas objavljeno

Banjaluka: Uhapšeno lice sa potjernice

M.

Poginuo dvadesetpetogodišnjak, dva lica povrijeđena

M.

Ruski radari identifikovali vazdušne mete, dignuti “Suhoji”

M.

Ostavite komentar