21. Oktobra 2021.

Nastavlja se pojačana kontrola poštovanja epidemioloških mjera

Big Portal

Iz Inspektorata Srpske su saopštili da poslovni subjekti koji poštuju mjere i organizuju svoj rad u skladu sa preporukama ne treba da brinu zbog dolaska inspektora.

Ističu da se neodgovorno ponašanje neće tolerisati, kao i da će nesavjesni pojedinci koji ugrožavaju zdravlje građana snositi sankcije u skladu sa zakonom.

  • Cilj inspekcije primarno nije kažnjavanje, već zaštita zdravlja i života građana. U prethodnom periodu nastojali smo djelovati preventivno kada god je to bilo moguće, savjetovati subjekte o mjerama koje trebaju poštovati i ukazivati na značaj njihovog pridržavanja – saopšteno je iz Inspektorata Srpske.

U saopštenju se dodaje da trenutni razvoj epidemiološke situacije ne ostavlja prostora za opuštanje, već upravo suprotno.

Inspektorat Republike Srpske je spreman da organizaciju svog rada prilagodi stanju na terenu.

  • Očekujemo i od lokalnih zajednica da većim intenzitetom angažuju svoje kapacitete. Dolazak inspektora privredni subjekti mogu očekivati u bilo koje doba dana, u radne dane, ali i dane vikenda – navodi se u saopštenju.

Iz Inspektorata su istakli da je zajednički interes da privredni subjekti svoj rad prilagode trenutnim uslovima kako bi nesmetano radili u obimu u kojem je to moguće, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

  • Pozivamo privredne subjekte da ostanu odgovorni u poštovanju preventivnih mjera, da se ne izlažu riziku od kažnjavanja, da svoj rad organizuju u skladu sa datim preporukama i na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv virusa korona – zaključuje se u saopštenju Inspektorata Srpske.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare