7. Augusta 2021.

Nastavlja se isporuka besplatnih udžbenika školama

Big Portal

Prema planu koji je usaglašen sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva i Aktivom direktora banjalučkih osnovnih škola u četvrtak, 12. avgusta udžbenici će biti dopremljeni u osnovne škole “Petar Kočić”, “Mladen Stojanović” i “Miroslav Antić”.

Sutradan, 13. avgusta kontigent udžbenika stići će u šest škola, i to “Georgi Stojkov Rakovski”, “Ivo Andrić”, “Aleksa Šantić”, “Dositej Obradović”, “Jovan Dučić” i “Ivan Goran Kovačić”.

Za 16. avgust planirano je da kompleti udžbenika budu distribuirani kolama “Miloš Crnjanski”, “Petar Petrović Njegoš”, “Sveti Sava”, “Jovan Jovanović Zmaj” i “Borisav Stanković”.

Isporuka će biti završena 19. avgusta, kada će udžbenici stići i u preostale škole, i to “Branko Ćopić”, “Vuk Stefanović Karadžić”, “Desanka Maksimović”, “Stanko Rakita”, “Branislav Nušić”, “Milan Rakić”, “Sveti Ćirilo i Metodije”, “Vojislav Ilić” i “Milutin Bojić”.

Škole će dalje organizovati raspodjelu udžbenika učenicima i o tome obavijestiti roditelje odnosno svoje đake. Prema posljednjim informacijama iz škola – najvjerovatnije će učenici prvog dana škole dobiti svoje udžbenike, izuzev najbrojnije gradske škole „Branko Radičević“ koja je najavila da će sa podjelom udžbenika početi i ranije zbog velikog broja đaka.

Naime, Grad Banjaluka je po prvi put u istoriji obezbijedio besplatne udžbenike za osnovce sa područja grada. Ovim programom biće obuhvaćeno oko 11.500 učenika.

Podsjećamo, prvi udžbenici su isporučeni u utorak, 3. avgusta osnovnim školama “Branko Radičević”, “Jovan Cvijić” i “Đura Jakšić”.

Srpskainfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare