Nastavlja se isporuka besplatnih udžbenika školama - BIGportal.ba
Banja Luka Vijesti

Nastavlja se isporuka besplatnih udžbenika školama

Isporuka udžbenika za osnovne škole, čiju nabavku finansira Grad Banjaluka, nastavlja se naredne sedmice.

Prema planu koji je usaglašen sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva i Aktivom direktora banjalučkih osnovnih škola u četvrtak, 12. avgusta udžbenici će biti dopremljeni u osnovne škole “Petar Kočić”, “Mladen Stojanović” i “Miroslav Antić”.

Sutradan, 13. avgusta kontigent udžbenika stići će u šest škola, i to “Georgi Stojkov Rakovski”, “Ivo Andrić”, “Aleksa Šantić”, “Dositej Obradović”, “Jovan Dučić” i “Ivan Goran Kovačić”.

Za 16. avgust planirano je da kompleti udžbenika budu distribuirani kolama “Miloš Crnjanski”, “Petar Petrović Njegoš”, “Sveti Sava”, “Jovan Jovanović Zmaj” i “Borisav Stanković”.

Isporuka će biti završena 19. avgusta, kada će udžbenici stići i u preostale škole, i to “Branko Ćopić”, “Vuk Stefanović Karadžić”, “Desanka Maksimović”, “Stanko Rakita”, “Branislav Nušić”, “Milan Rakić”, “Sveti Ćirilo i Metodije”, “Vojislav Ilić” i “Milutin Bojić”.

Škole će dalje organizovati raspodjelu udžbenika učenicima i o tome obavijestiti roditelje odnosno svoje đake. Prema posljednjim informacijama iz škola – najvjerovatnije će učenici prvog dana škole dobiti svoje udžbenike, izuzev najbrojnije gradske škole „Branko Radičević“ koja je najavila da će sa podjelom udžbenika početi i ranije zbog velikog broja đaka.

Naime, Grad Banjaluka je po prvi put u istoriji obezbijedio besplatne udžbenike za osnovce sa područja grada. Ovim programom biće obuhvaćeno oko 11.500 učenika.

Podsjećamo, prvi udžbenici su isporučeni u utorak, 3. avgusta osnovnim školama “Branko Radičević”, “Jovan Cvijić” i “Đura Jakšić”.

Srpskainfo

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.enegije za 30.11.2021.godine

Vanja A

Fauči pozvan na brifing zbog opasnog soja; Kako će se Amerika boriti? “Ključ su djeca”

M.

Palmer: Izbori treba da vrate povjerenje građana

M.

Ostavite komentar