26. Jula 2022.

Nastavlja se borba sa požarom u Parku prirode Blidinje

Big Portal

Šef Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona Drago Martinović rekao je da je stanje jako teško i da je u pomoć gašenja iz vazduha stigao protivpožarni helikopter Oružanih snaga Hrvatske, ali zbog velikog dima nije u mogućnosti još da djeluje.

  • Radi se o velikom protivpožarnom helikopteru sa 2.200 litara vode, ali je nizak pritisak i dim jako gust, tako da je vidljivost nikakva, pa se iz vazduha ne može trenutno djelovati. Stigao je i helikopter Oružanih snaga BiH i nadamo se da će se dim razići uskoro i da će helikopteri brzo moći djelovati – rekao je Martinović.

On je za Kliks dodao da će, prema planu, današnja akcija gašenja požara iz vazduha trajati tokom čitavog dana i da se nada kako će se konačno zaustaviti širenje vatrene stihije.

Na gašenju požara proteklih dana bili su angažovani helikopter Oružanih snaga BiH, helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske i hrvatski kanaderi, dok se sa vatrom sa zemlje bori veliki broj vatrogasnih jedinica, gorskih službi spašavanja, te planinarskih, šumarskih i dobrovoljnih društava sa šireg područja BiH.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare