Nastavak redovne i zakazivanje posebne sjednice NSRS - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Nastavak redovne i zakazivanje posebne sjednice NSRS

Deveta redovna sjednica Narodne skupštine Republike trebala bi biti nastavljena danas, a poslanicima je ostalo još 11 tačaka dnevnog reda o kojima treba da raspravljaju.

Tako je poslanicima ostalo još da raspravljaju o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o štrajku, Nacrt zakona sporazumnom vansudskom finansijskom restrukturiranju, kao i Nacrt zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku.

Pred poslanicima će se naći i Nacrt zakona o izmjeni Zakona o radnim odnosima u državnim organima, koji je prijedlog narodnog poslanika Milana Petkovića, koji vodi do ukidanja privilegije zvane „bijelog hljeba“.

Između ostalog, poslanici će raspravljati i o Nacrtu zakona o izmjenama Zakona o statusu funkcionera jedinica lokalne samouprave, koji je prijedlog narodnog poslanika Milana Petkovića.

Još jedna posebna sjednica

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović, zakazao je za danas sjednicu Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da bude utvrđen dnevni red i termin održavanja 11. posebne sjednice parlamenta.

Podsjećamo, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je posebnu sjednicu zatražio nakon što je preglasan u toj instituciji u vezi sa dolaskom predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u BiH.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Zapadni Balkan: Najniže penzije u BiH i Srbiji

M.

Patrijarh Porfirije: Dolazak u Republiku Srpsku je veliki blagoslov

M.

Turska protjeruje deset ambasadora: Na “udaru” i izaslanici Amerike, Njemačke i Francuske

M.

Ostavite komentar