Nastavak rasprave o ukidanju vanrednog stanja u Srpskoj - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Nastavak rasprave o ukidanju vanrednog stanja u Srpskoj

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena danas raspravom o ukidanju vanrednog stanja koje je na snazi od početka aprila.

To je i prva tačka zasjedanja, koje je juče obilježila burna rasprava i brojne optužbe vlasti i opozicije da li je trebalo uvoditi vanredno stanje u Republici Srpskoj, ući u nabavku mobilne bolnice te da li su preduzete sve potrebne mjere tokom pandemije korona virusa.

Dok iz vlasti tvrde da su radili u korist građana i Republike Srpske te da je uvođenje vanrednog stanja bilo neophodno u datom momentu, poslanica Partije demokratskog progresa (PDP) Jelena Trivić je rekla da sve što su radili i jeste njihov posao, a da će ukazivati na poteze koji nisu dobri, a njih je, kako je rekla, bilo.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u obraćanju parlamentu sinoć je rekao da su građani pokazali visok stepen odgovornosti, pridržavajući se zadatih mjera prevencije širenja korona virusa.

Poslanici bi danas u nastavku posebnog zasjedanja trebalo da potvrde akte koje je donijela predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović za vrijeme vanrednog stanja.

Na dnevnom redu je i Prijedlog rebalansa budžeta Republike Srpske za ovu godinu, po hitnom postupku, te izmjena Odluke o dugoročnom zaduživanju Srpske za 2020., koje je sa 315 miliona povećano na iznos do 678 miliona KM.

Parlament zasjeda u konferencijskoj sali Vlade Republike Srpske koja, kako su rekli iz Narodne skupštine, zadovoljava epidemiološke uslove prouzrokovane virusom korona.

(Fena)

Danas objavljeno

Niko kao on: Novak Đoković osvojio Rolan Garos!

Zeljka

U Rijeci vakcinacija djece dobi od 12 do 18 godina

M.

Borićemo se za Srbiju, bićemo sluge samo svoga naroda i države

M.

Ostavite komentar