Nastavak pada broja novih slučajeva zaraze - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Nastavak pada broja novih slučajeva zaraze

Kina je danas objavila podatke koji ukazuju na nastavak opadanja zaraze virusa korona i prvi put saopštila i informacije o asimptomatičnim slučajevima.

Od juče je zabilježeno 36 novih slučajeva zaraze, a skoro svi su povratnici iz inostranstva, objavila je Nacionalna zdravstvena komisija.

To predstavlja pad u odnosu na jučerašnjih 48, pa je ukupan broj zaraženih dostigao 81.554.

Peking je objavio i dnevne podatke o asimptomatičnim sluačjevima. Neke zemlje uključuju pozitivna lica koja ne pokazuju simptome u ukupan broj potvrđenih slučajeva, kako preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija (SZO).
Korisnici kineskih društvenih mreža kažu da strahuju da asimptomatični nosioci virusa šire zarazu, a da to ne znaju, naročito od kada su vlasti ublažile restrikcije na putovanja u epicentrima zaraze.

Epidemiolog SZO Marija van Kerhove izjavila je prošle sedmice da su u većini slučajeva prenosioci zaraze osobe koje imaju simptome, a da će mnogi asimptomatični razviti simptome nekoliko dana nakon što im je postavljena dijagnoza.

Kineska Nacionalna komisija saopštila je da trenutno postoji 1.367 asimptomatičnih slučajeva koji su pod nadzorom, što je pad sa 1.541. dan ranije.

Danas objavljeno

Protest zbog ubistva djevojčice: “Svi samo obrađuju papire, a mog deteta nema”

M.

Svijetu prijeti nuklearno uništenje? “Putin se ne šali”

M.

Američki general priznao: Za relativno malu sumu smo dobili da se Ukrajinci umjesto nas bore i ginu u ratu protiv Rusije!

M.

Ostavite komentar