"Nastao je preveliki haos oko toga sa Đokovićem, ne znam zašto" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Nastao je preveliki haos oko toga sa Đokovićem, ne znam zašto”

Australijska teniserka Ajla Tomljanović za B92.net je govorila o skandalu na ovogodišnjem Australijan openu i odluci da promeni državljanstvo.

Tomljanovićeva je u prva dva kola pobedila Jil Tajhman i Ketrin Herison, a u trećem je očekuje duel sa Barborom Krejčikovom.

Nekada hrvatsku, a sada australijsku teniserku smo zbog svoje nacionalnisti (nastupa za Australiju od 2014. godine) smo pitali kako je ona videla sve što se desilo Đokoviću u Melburnu ranije ove godine.

“Ja sam puno informacija čula i onda nisam znala koja je istinita. Meni je žao ako je Novak imao jednu informaciju da dođe, a onda kada je došao tamo bilo je totalno nešto drugo. Mislim da nije bilo fer. Nemam baš sve informacije o tome, ali stvarno mislim da se preveliki haos napravio oko toga. Ne znam zbog čega. Mislim da se moglo ‘hendlati’ malo bolje, da obe strane budu zaštićene. Dobro je da je iza nas, pa idemo dalje”, rekla je Tomljanovićeva za B92.net.

Dvadesetdevetogodišnjakinju iz Zagreba smo pitali da li se više oseća kao Hrvatica ili Australijanka.

“To je dosta nezgodno pitanje. Naravno, u Hrvatskoj sam rođena i ceo život živim tamo, u Americi i gde me je tenis vodio. Kada sam na ovakvim mestima i kad igram tenis, osećam pripadnost Australiji, najviše zbog ljudi — i onih u Savezu i onih u Australiji koji nas prate. S obzirom da sam već par puta igrala Fed kup, baš sam se zbližila i moram da kažem da mi je osećaj fin”.

Ajlu smo, nakon Done i Petre, pitali o stanju hrvatskog tenisa koji, prema mišljenju autora teksta, nepravedno zapostavljen u toj zemlji.

“Meni je to nebuloza jer mi stvarno imamo vrhunskih igrača, a tako smo jedna mala država. Žao mi je ako nije dovoljno dobro ispraćeno, pošto sam dobra sa svim našim igračima. Znam samo da je… Ne propalo, ali… Mesto gde sam ja trenirala i odrasla na Otonu na primer, to je sve srušeno. Ne znam koliko ima teniskih klubova koji uče decu da igraju. Imam osećaj da je sve to malo otišlo na neki niži nivo. Ne znam zašto, ali, da… Žao mi je to videti. Svi dobro igraju i nadam se da će početi opet”, rekla je Tomljanovićeva.

Ajla je dodala da ovakve stvari, ipak, nisu imale udeo u njenoj odluci da promeni državljanstvo i pređe da igra za Australiju.

“Moja odluka je bila… Ja sam tada bila dosta mlada i već sam dugo živela u Americi. Igrala sam za Hrvatsku jednom ili dvaput kad sam imala 15, 16 godina i naravno — nije mi odluka tek tako došla, ali mi je došla dosta brzo, jer mi se Australija uvek sviđala i to sam odlučila da uradim za neku svoju dobrobit. Mogu da kažem da se ni najmanje ne kajem, ali, naravno, nemam ništa protiv Hrvatske. To je bila totalno individualna odluka za poboljšanje moje karijere i života. Nije ništa lično što mi se dogodilo u Hrvatskoj, pa da sam rekla: ‘Au, odoh ja'”.

Luka Nikolić (@luksie1)

Danas objavljeno

Tajson: Novak mi je omiljen igrač, istinski je borac

Vanja A

Alkaras ispao poslije nevjerovatnog preokreta!

Vanja A

“Svi pričaju o Dibali, ali pravi posao je Matić”

Vanja A

Ostavite komentar