Naslov ovog video-snimka određuje broj pregleda: Skoro 3 miliona za manje od 24h - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Naslov ovog video-snimka određuje broj pregleda: Skoro 3 miliona za manje od 24h

Ako vaš Youtube snimak ima više od 2.5 miliona pregleda za manje od jednog dana, verovatno ćete želeti svima da se pohvalite. A šta ako sam video-snimak to uradi umesto vas?

Tom Skot je napravio video-snimak koji baš to radi. upravo to i čini. Naslov, “Ovaj video-snimak ima X pregleda” stalno se ažurira kako bi umesto ‘X’ stajao broj stvarnih pregleda u tom trenutku, piše sajt Mashable.

“Kad želim da kod promeni naslov video-snimka, ne tražim od njega da otvori veb pregledač. Umesto toga, šalje se zahtev YouTube-u: ‘Evo videa, ovde se menjaju stvari, evo mojih verodostojnih dokaza da dokažem da mi je dozvoljeno da to radim. Skupite sve to, odradite šta treba, pošaljite nazad. YouTube zatim šalje odgovor sa brojem pregleda i promenjenim naslovom”, objašnjava Skot u video-snimku.

Nakon što je objasnio kako je “isprogramirao” naslov svog video-snimka, Skot priča zašto je to uradio.

Ono što sledi je fascinantna lekcija istorije o tome kako se kodiranje promenilo tokom godina, zašto se promenilo i šta to može značiti za budućnost.

Skot kaže da je “pravo čudo” da svaki put bude tačno do poslednje cifre, i da će biti dobro ako bude bar pibližno. Međutim, mi smo pogledali video-snimak par puta u toku dana i svaki put je naslov tačno odgovarao broju pregleda.

Pogledajte video-snimak ispod.

Danas objavljeno

Samsungov Tizen OS će uskoro raditi na mnogo više televizora drugih brendova

Vanja A

Četiri rakete Sojuz biće lansirane 2022. godine

Vanja A

Apple macOS Monterey dostupan za preuzimanje

Vanja A

Ostavite komentar