Nasljednik BMW-a i8 bi mogao da bude hibridni sportista i12 - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Nasljednik BMW-a i8 bi mogao da bude hibridni sportista i12

Automobile Magazine je objavio izveštaj o nasljedniku trenutnog predvodnika BMW-ove sportske ponude, odnosno nasljednika modela i8, u kome navodi nekoliko vrlo zanimljivih insajderskih saznanja.

Kako prenosi Autonet.hr, pomenuti izvor se pre svega osvrće na nedavno predstavljeni konceptni model Vision M (na slikama) za kojeg tvrdi da će poslužiti kao putokaz u kojem će se kretati razvoj ovog automobila. Tačnije, Vision M će uticati na serijski model vizuelno i tehnički.

Dalje, tvrdi se da će taj novitet zadržati hibridni pogonski sklop, ali on će biti temeljito dorađen i osnažen. Na taj način bi naslednik i8-ice ušao u sasvim drugi, viši segment kada je reč o njegovim performansama.

Konkretnije, trebalo bi ga pokreće kombinacija 2,0 litarskog 4-cilindričnog turbo benzinca i električnog motora. Kupcima će navodno biti ponuđeno nekoliko verzija, a u osnovnoj bi prvi trebalo da razvija snagu od oko 350, a drugi od oko 200 KS. Top verzija bi trebalo da se približi brojci od oko 680 KS.

Uz to tu je i baterija kapaciteta 135 kWh koja će energijom snabdevati električni motor. Zbog velikog kapaciteta automobil bi trebalo da bude u mogućnosti da prevaljuje relativno velike razdaljine koristeći samo električni deo pogona.

Na kraju dodajmo i to da bi ovaj novitet navodno mogao da nosi oznaku i12.

Izvor: Autonet/Autoblog

Danas objavljeno

Potvrđeno: Novi Alfin SUV debituje 8. februara

Vanja A

I to se dešava: Kineski proizvođač automobila optužuje europskog za kopiranje

Vanja A

Bugatti priprema nasljednika Chirona koji će zadržati motor s unutrašnjim sagorijevanjem

Vanja A

Ostavite komentar