31. Januara 2022.

“Naše obaveštajne službe su uspele da dođu do pouzdanih podataka. Šifra je ‘Crushing Sword'”

Big Portal

Sličnu teorija ima i Luganska Narodna Republika.

“Nadam se da će Ukrajina konačno prestati sa zveckanjem oružjem”, rekao je Šreder u potkastu “Agenda”.

Istakao je da ono što čuje iz Ukrajine, kao što je pripisivanje krivice Nemačkoj zbog odluke da ne isporučuje oružje, čini ga zabrinutim.

Što se tiče gomilanje ruskih snaga na granici sa Ukrajinom Šreder kaže da je to reakcija na vojne vežbe NATO u baltičkim zemljama i Poljskoj.

“Naravno da je to imalo posledice po razmišljanje i analizu pretnje u Rusiji”, objasnio je Šreder.

On ne očekuje upad ruskih trupa u Ukrajinu. “Ne verujem da rusko rukovodstvo ima interes da tako nešto učini i da u Ukrajini vojno interveniše”, rekao je Šreder.

U Nemačkoj se često pominje da je Šreder prijatelj ruskog predsednika Vladimira Putina i kritikuje se za navodnu odbranu Rusije.

Slično tvrdi i LNR
Međutim, sličan stav dolazi i s druge strane.

Obaveštajne službe Kijeva, uz podršku Zapada, planiraju informativnu kampanju u kojoj će optužiti republike Donbasa i Rusiju za agresiju na Ukrajinu, izjavio je danas šef Narodne milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) Jan Leščenko.

“Naše obaveštajne službe su uspele da dođu do pouzdanih podataka o uspostavljanju posebne informativne kampanje šifrovanog naziva ‘Crushing Sword’ od strane kijevskih specijalnih službi, uz podršku Zapada”, izjavio je Leščenko na Telegramu na kanalu Narodne policije LNR-a, a prenosi ruska agencija Tas.

Cilj ove kampanje je, kako dodaje, da se obmane svetska zajednica i da se samoproglašena republika Donbas i Rusija optuže za agresiju na Ukrajinu. Leščenko napominje i da ukrajinske vlasti planiraju da snimaju neke montirane video-snimke o stanovnicima Donbasa, koji navodno traže da budu “oslobođeni od ruskog ugnjetavanja”.

“(Kijev) planira da prikaže na televiziji neke montirane video-snimke, u kojima će posebno obučeni ljudi, u ime civila, govoriti o ‘užasima rata’, tražeći da ih oslobode od ruskog ugnjetavanja”, izjavio je Leščenko.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare