Našao poruku u boci staru gotovo jedan vijek - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Našao poruku u boci staru gotovo jedan vijek

Poruku u boci, napisanu na kartonskoj kutiji za tortu 1938. godine, našao je Najdžel Hil na jednoj plaži u Velikoj Britaniji.

Dok je šetao svog psa, ovaj 55-godišnjak primetio je bocu na obali, kao i umotanu poruku u njoj. Na kartonu je pisala molba pronalazaču da kontaktira Džona Stejplforda i uruči mu fotografiju koja se takođe nalazila u boci, navodi Global news.

Nakon što je potvrdio da poruka datira iz tog perioda, Hil je pomoću društvenih mreža krenuo da traži osobu kojoj je fotografija namenjena. Uspeo je da nađe trenutnog vlasnika na adresi koja je zapisana na poruci, ali i informaciju da je zapravo Džon Stejplford napisao poruku.

Identitet pisca ove neobične poruke potvrdila je Džonova kćerka, ali zašto je Džon napisao poruku i dalje ostaje misterija.

Ipak, ovo nije najstarija poruka u boci na svetu. 2018. godine na obale Australije isplivala je boca sa porukom koja datira iz 1886. godine, koja je u okean ispala sa nemačkog broad Paula. Prethodna najstarija poruka u boci bila je stara 108 godina, piše Independent.

Danas objavljeno

BL Chilli Queen oduvala mušku konkurenciju na “Šurijadi”

Vanja A

Paris Hilton izgubila psa

Vanja A

Pogledaj preslatku grupu psećih “učenika” u školskom autobusu za pse

Vanja A

Ostavite komentar