NASA: Letovi u kosmos uprkos pandemiji - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

NASA: Letovi u kosmos uprkos pandemiji

Dok je većina poslova na Zemlji potpuno obustavljena, a zbog pandemije COVID-19, kosmički letovi se i dalje odvijaju po planu. Većina stanica za lansiranje je i dalje aktivna, te se nastavlja sa planiranim misijama.

gencija NASA tako i dalje organizuje letove ka Internacionalnoj svemirskoj stanici, a timovi koji su odgovorni za održavanje stanice iz Johnson Space centra smatraju se vitalnim delom programa, pa će nastaviti sa radom i u slučaju da centar proglasi fazu 4 plana u slučaju krize, u kojoj je bi akcenat bio samo na očuvanju vitalnih struktura.

NASA-ini astronauti Jessica Meir i Andrew Morgan trenutno su na Internacionalnoj stanici, zajedno sa ruskim astronautom Olegom Skripochkim. Planirano je da im se 9. aprila priključe još trojica astronauta – Chris Cassidy iz NASA-e, te ruski astronauti Ivan Vagner i Anatoli Ivanishin. Tim bi put kosmosa trebalo da krene u Soyuz raketi, iz stanice u Kazahstanu, a prisustvovanje lansiranju će biti zabranjeno u skladu sa novim propisima koji su doneti kao deo strategije za sprečavanje širenja koronavirusa.

Izvor: Ars Technica/Pcpress

Danas objavljeno

Potvrđeno: Microsoft kupuje Activision Blizzard za 68,7 milijardi dolara!

Vanja A

Pojavili su se specifikacije i renderi za nove Realme Buds Air 3 slušalice

Vanja A

Xiaomi Redmi Note 11 serija stiže u Europu 26. januara

Vanja A

Ostavite komentar