NASA će platiti 19.000 dolara svakome ko želi da ostane u krevetu dva mjeseca - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

NASA će platiti 19.000 dolara svakome ko želi da ostane u krevetu dva mjeseca

Koliko god da bi mnogi od nas voleli da ostanu u krevetu cijeli dan, gledaju televiziju, i da ne moraju da idu na posao, nažalost to nije način na koji stvarni svijet funkcioniše i mnogi od nas treba da ustanu, idu u školu ili na posao. Međutim, stižu dobre vijesti za one koji žele da ostanu u krevetu i još da budu plaćeni za to.

NASA je nedavno objavila da traži učesnike koji su voljni da ostanu u krevetu dva cela meseca, a da bi nagradili te napore, NASA će volonterima da plati 19.000 dolara. Ne, NASA nije dobrotvorna organizacija koja se zalaže da ostanete u krevetu i ne radite ništa, već želi da istraži efekte „veštačke gravitacije“ na ljudsko telo i da vidi da li ima neke koristi za astronaute koji bi mogli da provedu dosta vremena u svemiru.

U ovom eksperimentu biće uključene dve grupe, gde će jedna grupa biti rotirana u centrifugi sličnoj komori sa veštačkom gravitacijom, što će sliti krv u njihove ekstremitete. Druga grupa se uopšte neće pomerati, te će obavljati sve svoje aktivnosti dok leže, što uključuje jelo, gledanje televizije, čitanje i tako dalje.

Ovo je zanimljiv eksperiment, iako pretpostavljamo da u nekom trenutku previše vremena u krevetu zapravo ne bi bilo tako dobro. Za one koji su zainteresovani da se prijave za posao, mogu da odu na nemački sajt NASA-e za detalje.

Izvor: Ubergizmo

Danas objavljeno

GTA V sada prodat u više od 165 miliona primjeraka

Vanja A

Apple će morati da pređe na USB C, što ne mora da bude loša stvar

Vanja A

Mediatek predstavio jeftini gejmerski čipset – Helio G99

Vanja A

Ostavite komentar