Naručio Alfe koje nije mogao da proda: Vlasniku salona zbog duga zaplijenjeni automobili - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Naručio Alfe koje nije mogao da proda: Vlasniku salona zbog duga zaplijenjeni automobili

Vođenje salona automobila nije jednostavan posao – potrebno je pažljivo naručivati modele, predvideti buduću potražnju i paziti da se ne stvaraju viškovi (ili manjkovi zbog kojih se takođe gubi novac).

Vođenje salona automobila nije jednostavan posao – potrebno je pažljivo naručivati modele, predvidjeti buduću potražnju i paziti da se ne stvaraju viškovi (ili manjkovi zbog kojih se takođe gubi novac).

Naravno, uz sve to treba brinuti i o kupcima i o uslugama koje slede nakon kupovine novog automobila, piše Jutarnji.hr

A čini se da je kompanija Kamkad Automotive u Dalasu koja u svom vlasništvu ima dva salona s Alfa Romeo modelima i jedan s Hyundaijem zakazala u većini delova svog poslovanja. Naime, njima je banka oduzela čak 50 primeraka Alfa Romea, a razlog finansijske propasti bilo je preterano naručivanje luksuznih i opremljenih modela Alfe koji su se slabo prodavali. Ukupni dug se tako popeo na visokih 35 miliona dolara, a banka će pokušati da se namiri prodajom zaplenjenih modela. Izvršni direktor kompanije Ken Stickler za CBS11 je izjavio da priznaje krivicu, a neverovatno zvuči njegova izjava: „Kako bismo smanjili rizik za našeg zajmodavca (banku), morali smo da spustimo nivo usluge i povećamo nezadovoljstvo naših korisnika.”

Mnogi kupci su se žalili da im salon nije odradio registraciju automobila iako im je to bilo obećano, neki od njih su za CBS11 izjavili da im salon nije platio za polovni automobil koji su dali pod račun, pa se neretko događalo da su otplaćivali dva automobila odjednom. Da je stvar ozbiljna govori činjenica da salon duguje kupcima koji su zamenili svoje stare modele čak 700 hiljada dolara. Celi slučaj je sada pod istragom, a izgleda da će izvršni direktor Stickler izgubiti i licencu za poslovanje.

Čini se da se on 2017. godine zaigrao i naručio previše Alfa Romea koji se u SAD-u baš i ne prodaju najbolje. Problemi su se gomilali, Stickler je mislio da će se uskraćivanjem usluga i štednjom vratiti na pravi put, ali stvari su očigledno bile sve gore i gore…

Izvor: Jutarnji.hr

Danas objavljeno

Novi McLaren P1? Ne, čamac od milion dolara

Vanja A

Htio da provoza Bugatti od 5 miliona dolara, ali nije pogledao vremensku prognozu

Vanja A

Stigao je još opakiji Lamborghini Urus S

Vanja A

Ostavite komentar